bezár
 

film

2011. 10. 10.
3D-s animáció a KEDD - KINO filmklub műsorán
2011. október 11. 16h, KINO mozi, 1137 Budapest, Szent István krt 16.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
3D-s animáció a KEDD - KINO filmklub műsorán A KEDD - KINO filmklubon a két hetes stop motion kurzus után most kedden ismét a számítógépek által generált virtuális világokrakoncentrálnak. Az október 11-ére eső alkalmon olyan filmeket idéznek meg az elmúlt évek animációs terméséből, melyek digitálisan hozzák létre a 3 dimenziós térérzet illúzióját. (Kép: Rajzfilm)
A válogatásban helyet kapó filmek történetei valamilyen módon előtérbe helyezik a filmkészítés hagyományos, illetve legújabb technikai vívmányait.

Többek között látható lesz a magyar 3D-s animáció egyik úttörőjének, Tóth Pálnak a Rajzfilm című filmje 2004-ből, amely nem más, mint egy játékos brainstorming a rajzasztalon az alkotás folyamatáról.

<iframe width="420" height="243" src="http://www.youtube.com/embed/cpAOyqKCM7E" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

És ha már 3D, akkor a filmklub háttérintézménye, a KEDD Oscar-jelölt Maestrója sem maradhat ki a programból, amelyet a kizárólag 3D-s filmekre szakosodott KGB stúdióban készítettek.

A Maestrót M. Tóth Géza, a film rendezője személyesen hozza el a KEDD - KINO nézőinek. A délután másik meghívott vendége Sarosácz Iván, cg és animációs supervisor, aki a 2005-ben készült Kovács úr című 2D-t és 3D-t kombináló elsőfilmjével érkezik a keddi alkalomra.

Részletek: http://www.keddkino.blogspot.com/


nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Michel Franco: Új világrend
Bakony Alexa: Tobi színei
Badits Ákos: Űrpiknik

Más művészeti ágakról

színház

Lépjünk ki a babaházból! Lépjünk ki a babaházból!
Kartonpapa a Szkénében
színház

Szól bennünk a világ Szól bennünk a világ
Háy János Elem című darabja a Szkénében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés