bezár
 

film

2011. 10. 28.
A halálba táncoltatott leány - Premier előtti vetítés és táncbemutató az Uránia Nemzeti Filmszínházban
2011. november 6. 18h, Uránia Nemzeti Filmszínház, Budapest, VIII., Rákóczi út 21.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Honvéd Táncszínház és a filmet forgalmazó Mozinet Kft. táncbemutatóval és táncházzal összekötött premier előtti vetítést szervez Hules Endre A halálba táncoltatott leány című filmjéből. Az esemény november 6-án, vasárnap 18 órakor kezdődik az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
A történet főszereplője Steve, egy táncosból lett impresszárió (Hules Endre) húsz év után visszatér szülőföldjére, Magyarországra. A szocialista rendszer, amely száműzte, nincs többé. Volt káder apja nyugdíjba vonult, de öccse, Gyula (László Zsolt) továbbra is ugyanazzal a társulattal, ugyanabban a lerobbant stúdióban dolgozik, ahol együtt kezdtek. Ráadásul időközben feleségül vette Steve volt szerelmét, Marit (Melkvi Bea). A két testvér úgy dönt, hogy felújítják utolsó közös sikerüket, A halálba táncoltatott leány balladájából készült táncdarabot.

Hules Endre rendező Zsuráfszky Zoltánt, a Honvéd Táncszínház művészeti vezetőjét kérte fel koreográfusnak. Zsuráfszky megalkotta a ballada táncszínházi feldolgozását, amely eredetiségével, virtuóz táncaival és Kiss Ferenc vérpezsdítő zenéjével méltó alapot adott a filmhez. A halálba táncoltatott leány először a 42. Magyar Filmszemlén debütált, ahol a főszerepet alakító László Zsoltot a legjobb színész díjával tüntették ki. Azóta számtalan filmfesztiválon bemutatták – többek között Montrealban, Szöulban, Indiában és Kalkuttában.

Egy mozijegy áráért 18 órai kezdettel a vetítés előtt a Zsuráfszky által megkoreografált húszperces táncbemutatót is megtekinthetik az érdeklődők, a film után pedig élőzenés táncház zárja az estét.

A jegyek már elővételben kaphatók.




nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés