bezár
 

film

2011. 10. 28.
A halálba táncoltatott leány - Premier előtti vetítés és táncbemutató az Uránia Nemzeti Filmszínházban
2011. november 6. 18h, Uránia Nemzeti Filmszínház, Budapest, VIII., Rákóczi út 21.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A halálba táncoltatott leány - Premier előtti vetítés és táncbemutató az Uránia Nemzeti Filmszínházban A Honvéd Táncszínház és a filmet forgalmazó Mozinet Kft. táncbemutatóval és táncházzal összekötött premier előtti vetítést szervez Hules Endre A halálba táncoltatott leány című filmjéből. Az esemény november 6-án, vasárnap 18 órakor kezdődik az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
A történet főszereplője Steve, egy táncosból lett impresszárió (Hules Endre) húsz év után visszatér szülőföldjére, Magyarországra. A szocialista rendszer, amely száműzte, nincs többé. Volt káder apja nyugdíjba vonult, de öccse, Gyula (László Zsolt) továbbra is ugyanazzal a társulattal, ugyanabban a lerobbant stúdióban dolgozik, ahol együtt kezdtek. Ráadásul időközben feleségül vette Steve volt szerelmét, Marit (Melkvi Bea). A két testvér úgy dönt, hogy felújítják utolsó közös sikerüket, A halálba táncoltatott leány balladájából készült táncdarabot.

Hules Endre rendező Zsuráfszky Zoltánt, a Honvéd Táncszínház művészeti vezetőjét kérte fel koreográfusnak. Zsuráfszky megalkotta a ballada táncszínházi feldolgozását, amely eredetiségével, virtuóz táncaival és Kiss Ferenc vérpezsdítő zenéjével méltó alapot adott a filmhez. A halálba táncoltatott leány először a 42. Magyar Filmszemlén debütált, ahol a főszerepet alakító László Zsoltot a legjobb színész díjával tüntették ki. Azóta számtalan filmfesztiválon bemutatták – többek között Montrealban, Szöulban, Indiában és Kalkuttában.

Egy mozijegy áráért 18 órai kezdettel a vetítés előtt a Zsuráfszky által megkoreografált húszperces táncbemutatót is megtekinthetik az érdeklődők, a film után pedig élőzenés táncház zárja az estét.

A jegyek már elővételben kaphatók.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Portré a lángoló fiatal lányról
Fanny és Alexander – Gondolatok a filmbéli Ekdahl-lakásról
Interjú Menyhei Szabolcs visual effects artisttal a sikerhez vezető eltökéltségről, tanulni vágyásról és tudatos karrierépítésről
A nemzetközi versenyprogram filmjei a 9. Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon

Más művészeti ágakról

irodalom

A könyvtáraktól a bosszúpornóig A könyvtáraktól a bosszúpornóig
A Gombaszögi Nyári Tábor irodalmi sátrának programjairól
lemezismertető
irodalom

A háború reprezentálhatatlansága a nagyepikában A háború reprezentálhatatlansága a nagyepikában
Mészöly és a háború, Kisoroszi, 2021. július 3.
irodalom

Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő
Beszélgetés Kutasy Mercédesz műfordítóval


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés