bezár
 

film

2012. 01. 04.
MEDIA támogatás a Daazo.com kisfilmes honlapnak
Az Európai Unió ismét bizalmat szavazott
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
MEDIA támogatás a Daazo.com kisfilmes honlapnak Sorban negyedszerre nyerte el a Daazo.com az Európai Unió audiovizuális programja, a MEDIA támogatását. Az EU-s pályázatnak köszönhetően a kisfilmes honlap hamarosan teljesen megújul: a Daazo.com új külsővel és funkciókkal is bővül majd az átalakítás során.
A Daazo.com 2007-ben kezdte meg működését: az alapítók, Aprily Zoltán és Deák Dániel célja, hogy a minőségi kisfilmek és alkotóik számára platformot biztosítsanak, és az európai rövidfilmek archívumát hozzák létre az interneten. Az Európai Unió audiovizuális szerve, a MEDIA Program 2012-re 109 735 eurónyi lehívható kerettel támogatta a Daazo.com működését. A MEDIA 2011-es “Video on Demand and Digital Cinema Distribution” pályázatán olyan további projektek nyertek támogatást, mint az európai művészfilmeket bemutató MUBI (mubi.com), a francia EDCL - European Digital Cinema Library (cnfilms.fr ), vagy a dokumentumfilmekre szakosodott Doc Alliance Films (dafilms.com).

A pályázat eredményét itt lehet megtekinteni: http://ec.europa.eu/culture/media/programme/newtech/vod_dcc/list/docs/vod-dcd_results_of_call_for_proposals_2011_v2.pdf


A Daazo.com-ról:
A Daazo.com többezer kortárs kisfilm mellett klasszikus, máshol fel nem lelhető műveket is bemutat: a Cannes-ban Arany Pálmát nyert magyar kisfilmek mellett Rofusz Ferenc Oscar-díjas rendező animációs munkái is találhatóak az oldalon. A Daazo.com egy nyitott felület, amelyhez immár okostelefon alkalmazás is társul: az oldalra bárki feltöltheti rövidfilmjét. A rendszeres online filmpremierek mellett filmversenyek, rövidfilmes hírek, pályázati lehetőségek is szolgálják a filmszerető közönséget. A Daazo.com kiadásában megjelenő, 2011-ben nagy sikerrel debütált World of Shorts magazin (WOSH) 2012-ben nyomtatásban is megjelenik, évi négy alkalommal a Berlini Filmfesztivál, a Cannes-i Filmfesztivál, a Szarajevói Filmfesztivál, valamint a Visegrad Shorts tiszteletére.


A magazin korábbi, online kiadásait itt lehet elolvasni: http://issuu.com/daazo

Az EU-s pályázatnak köszönhetően a kisfilmes honlap hamarosan teljesen megújul: a Daazo.com új külsővel és funkciókkal is bővül majd az átalakítás során.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Michel Franco: Új világrend
Badits Ákos: Űrpiknik
A nemzetközi versenyprogram filmjei a 9. Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon
Magyar rövidfilmek a 9. Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon

Más művészeti ágakról

irodalom

Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő
Beszélgetés Kutasy Mercédesz műfordítóval
irodalom

Aranykapu Aranykapu
Gáspár-Singer Anna novellája a Prae spekulatív fikció témájú számából
színház

Szól bennünk a világ Szól bennünk a világ
Háy János Elem című darabja a Szkénében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés