bezár
 

film

2012. 01. 04.
MEDIA támogatás a Daazo.com kisfilmes honlapnak
Az Európai Unió ismét bizalmat szavazott
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sorban negyedszerre nyerte el a Daazo.com az Európai Unió audiovizuális programja, a MEDIA támogatását. Az EU-s pályázatnak köszönhetően a kisfilmes honlap hamarosan teljesen megújul: a Daazo.com új külsővel és funkciókkal is bővül majd az átalakítás során.
A Daazo.com 2007-ben kezdte meg működését: az alapítók, Aprily Zoltán és Deák Dániel célja, hogy a minőségi kisfilmek és alkotóik számára platformot biztosítsanak, és az európai rövidfilmek archívumát hozzák létre az interneten. Az Európai Unió audiovizuális szerve, a MEDIA Program 2012-re 109 735 eurónyi lehívható kerettel támogatta a Daazo.com működését. A MEDIA 2011-es “Video on Demand and Digital Cinema Distribution” pályázatán olyan további projektek nyertek támogatást, mint az európai művészfilmeket bemutató MUBI (mubi.com), a francia EDCL - European Digital Cinema Library (cnfilms.fr ), vagy a dokumentumfilmekre szakosodott Doc Alliance Films (dafilms.com).

A pályázat eredményét itt lehet megtekinteni: http://ec.europa.eu/culture/media/programme/newtech/vod_dcc/list/docs/vod-dcd_results_of_call_for_proposals_2011_v2.pdf


A Daazo.com-ról:
A Daazo.com többezer kortárs kisfilm mellett klasszikus, máshol fel nem lelhető műveket is bemutat: a Cannes-ban Arany Pálmát nyert magyar kisfilmek mellett Rofusz Ferenc Oscar-díjas rendező animációs munkái is találhatóak az oldalon. A Daazo.com egy nyitott felület, amelyhez immár okostelefon alkalmazás is társul: az oldalra bárki feltöltheti rövidfilmjét. A rendszeres online filmpremierek mellett filmversenyek, rövidfilmes hírek, pályázati lehetőségek is szolgálják a filmszerető közönséget. A Daazo.com kiadásában megjelenő, 2011-ben nagy sikerrel debütált World of Shorts magazin (WOSH) 2012-ben nyomtatásban is megjelenik, évi négy alkalommal a Berlini Filmfesztivál, a Cannes-i Filmfesztivál, a Szarajevói Filmfesztivál, valamint a Visegrad Shorts tiszteletére.


A magazin korábbi, online kiadásait itt lehet elolvasni: http://issuu.com/daazo

Az EU-s pályázatnak köszönhetően a kisfilmes honlap hamarosan teljesen megújul: a Daazo.com új külsővel és funkciókkal is bővül majd az átalakítás során.

nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés