bezár
 

film

2012. 01. 10.
Végre a mozikba kerül az Isztambul
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Török Ferenc Isztambul című, magyar-holland-ír-török koprodukcióban készült legújabb nagyjátékfilmjét február 16-tól vetítik országosan a mozikban a Mozinet forgalmazásában. A főbb szerepekben Johanna ter Steege, Lukáts Andor, Varga Norbert, Tenki Réka és Bánfalvi Eszter látható.
Katalin (Johanna ter Steege) férjével, Jánossal (Lukáts Andor) harminc évig élt együtt, amikor a férfi váratlanul elhagyta őt huszonnyolc éves tanítványáért (Bánfalvi Eszter). A férfi félrelépését a család egy vállrándítással elintézi, igazából mindenkit leköt valami más: Zsófi (Tenki Réka), a huszonöt éves lány terhességével, Zoli (Varga Norbert), a tinédzser fiú pedig magával van teljesen elfoglalva. Azonban anyjuk viselkedését, összeomlását nem tudják kezelni és korházba viszik. Katalin elmenekül a pszichiátriáról, és egy hirtelen ötlettől vezérelve kimegy az útra stoppolni. Véletlenek hosszú során keresztül végül Törökországban, Isztambulban köt ki. Amint a család tudomást szerez erről, a férj Zolit küldi utána.

Ezalatt Katalin sorsa kereszteződik egy magányos török munkással, az ötvenkét éves Hamillal (Yavuz Bingöl). A férfi úgy szereti őt, ahogy van, és nem egy középkorú nőnek látja, akit elhagyott a férje. Kapcsolatuk esély egy új életre Katalin számára, amit Zoli váratlan felbukkanása tör meg. De vajon tinédzser fia érkezése és anyai ösztönei elegendők-e ahhoz, hogy visszamenjen régi, meggyötört életébe?

Török Ferenc kiemelkedő alakja az ezredfordulón feltűnt magyar filmes generációnak. Első rendezése, a Moszkva tér kultfilmmé nőtte ki magát, és azóta is számos emlékezetes filmet rendezett (Szezon, Overnight, Koccanás).

nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
A 14. Frankofón Filmnapokról
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés