bezár
 

art&design

2012. 06. 12.
Múzeumi pálinkatrezor
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Múzeumi pálinkatrezor létesítését tervezik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol a térség legsikeresebb párlatait őrzik majd meg az utókornak.
A trezor kialakítását Cservenyák László, a mátészalkai Szatmár Múzeum igazgatója, a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend tagja ajánlotta fel a megye főzdéinek, amelyek a legjobbnak ítélt, szakmai díjat nyert pálinkáikat helyezhetik el ott.

A múzeumigazgató a térség valamennyi kereskedelmi és bérfőzdéjének közreműködésére számít a megyei pálinkatrezor kialakításában. A különös gyűjteményt már a jövő évre szeretnék létrehozni, azaz még az idén megkezdik a hazai és nemzetközi hírnévre szert tett pálinkák összegyűjtését.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Magyarország nyolc eredetvédett pálinkájából hárommal büszkélkedhet. A szatmári szilvapálinka, a szabolcsi almapálinka és az újfehértói meggypálinka áll oltalom alatt.

A pálinkák kisüsti eljárással, többszöri finomítással és érleléssel, számos változatban készülnek. Így már bio-, gyümölcságyon érlelt és ópálinkák is készülnek - az utóbbiakat három év után palackozzák -, és nemcsak szilvából, almából és meggyből történik a főzés, hanem minden más gyümölcsből, sőt vadon termő gyümölcsöket is cefréznek.

A mátészalkai pálinkatrezorba - az elképzelések szerint - minden olyan Szabolcsban előállított párlat bekerül majd, amely szakmai elismerésben részesült, illetve részesül a következő években a különböző hazai és nemzetközi italversenyeken.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása

Más művészeti ágakról

Fischer Iván változata A Müpában
irodalom

Záróakkord Záróakkord
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 7. nap
Adrian Grunberg: Rambo V – Utolsó vér
irodalom

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés