bezár
 

zene

2012. 07. 09.
Mozi a moziban
Alan Wilder nálunk is bemutatja Blu-ray kiadványát
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mozi a moziban Bizonyára a PRAE olvasói közül is sokan emlékeznek még 2010. december 4-e estéjére, amikor is másodjára prezentálta nálunk Alan Wilder (alias Recoil) hangba és képbe álmodott szóló-projektjét, a Szikra mozi patinás falai között. Az élmény egyszeri volt, de megismételhető. Szeptember 28-án ugyanis visszatér hozzánk a Mester, hogy a magyar rajongókkal együtt tartson emlékcsalogató szeánszot.
Minden koncertlátogató vágya, hogy az emlékezetén túl valami kézzel foghatóbb formában is felidézhesse az átélteket - látottakat, hallottakat -, legyen az néhány fotó, vagy pár perces amatőr klip a memóriakártyán. A legnagyobb az öröm akkor, ha a koncert anyaga egy hivatalos kiadvány formájában a polcra kerülhet, és esetleg magunkat is felfedezhetjük a közönség soraiban.

Nos, Alan Wildertől (a Depeche Mode hajdanvolt stúdiómágusától) most egy ilyen ajándék kerül a rajongók otthonába, hiszen a Recoil 2010. december 4-én, Budapesten rögzített live-felvétele az idén nyáron végre megjelenik Blu-rayen - a kor szellemének megfelelő minőségben. Az elővételben rekordidő alatt elkelt limitált deluxe-verzió - a szerényebb, de éppoly remek változat még kapható - is azt mutatja, hogy nagy az érdeklődés az exkluzív Recoil koncertfelvétel iránt.

A Strange Hour In Budapest

Alan Wilder pedig még emlékezetesebbé kívánja tenni a Recoil ezidáig egyetlen live-kiadványának megjelenését, és screening-eventeket, azaz speciális mozivetítéseket szervez néhány európai nagyvárosba - köztük Budapestre is. A rajongói találkozóként is funkcionáló esten lehetőség nyílik kérdéseket feltenni a művésznek, és aztán egy remek after-party-n levezetni a feszültséget - melyet a 101 Klub, valamint a Tesco Disco DJ-i vezényelnek le.

A Szikra moziban rögzített, és Herkó Attila által rendezett koncertfilm megtekintésére a Toldi moziban nyílik majd lehetőség, szeptember 28-án.

A korlátozott nézőszámra tervezett mozis estére jegyek elővételben 2500 Ft-ért, a vetítés napján 2900 Ft-ért lesznek kaphatók.

További info:

blog.recoil.co.uk/a-strange-hour-in-budapest-in-budapest/





nyomtat

Szerzők

-- Janurik János --


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Csáki László: Kék Pelikan
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés