bezár
 

zene

2013. 01. 24.
Harminc-negyven dalt játszanak a maratoni koncerteken
2013. 02. 15-17. 19:00 Budapest Aréna
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pontosan még nem tudják az LGT zenészei, hogy hány számot adnak elő a februári koncerteken, de legalább három órán át szórakoztatják majd a publikumot. Ez 30-40 dalt jelent, s persze azt sem szeretnék, ha a végére teljesen elfáradna a közönség - árulta el Presser Gábor.
A három egymást követő napra időzített maratoni buli a zenészeknek is nagyon megterhelő, de már jó ideje hosszú órákon át próbálnak naponta, hogy nagy örömet, maradandó emlékeket okozzanak a rajongóknak. És ami a látványt illeti, már az is megvan, hogy milyen lesz a díszlet. Aki régi vasúti kellékek között képzeli el a koncerteket, nem fog csalódni.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/twXgeLFaLDo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
3 x LGT.mpg

Somló:  Negyven éves zenekar vagyunk, mely időnként téli álmát alussza. Nincs értelme befejezni, mert ameddig élünk, zenélünk. 

LGT reklámanyag

Az LGT 1987-ben lépett fel utoljára a Tabánban, igaz, akkor még nem sejtették, hogy ez lesz  a búcsú a helytől. Szerencsére tévéfelvétel is készült a buliról.

LGT a Tabánban

Aztán felröppent a hír, hogy karácsonyra új lemezzel rukkol elő a zenekar, ám a rajongóknak csalódniuk kellett: az értesülés kacsának bizonyult. Presser Gábor úgy fogalmazott, hogy eldöntötték: nem oszlanak fel, de végtelen időre felfüggeszti magát a banda.

Ugyan 1988-ban kiadták a 14 évvel korábban, Los Angelesben készített lemez újrakevert, átszerkesztett változatát, de a rendszerváltás utáni első években nem sokat lehetett hallani róluk.

Egy ritka LGT felvétel a legendás felállásban: Laux József, Barta Tamás, Presser Gábor, Frenreisz Károly. Ringasd el magad (Sopot, Lengyelország 1973).

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Cpc2K36vXZk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
LGT - Ringasd el magad (Sopot 1973)
 
Ha pedig arról álmodtál, hogy a nyakadban egy minden pénzt megérő stage-passal egyszer ott lehess a színpadon, amikor kedvenc bandád, az LGT nyomja, most valóra válthatod ezt az álmodat (na jó, stage-passt azért nem kapsz:-). Nem kell mást tenned, mint IDE kattintanod, és beülhetsz az időgépbe, és már repülsz is vissza, 2007-be a Szigetre, a Locomotiv GT koncertjére, ahol a fiúk épp a Primadonnát játsszák…

LGT Maraton

Ez a varázslat a Budapesti Műszaki Egyetem kutatói által kifejlesztett PanoCast– panorámaközvetítés – technológiának köszönhető. Segítségével a néző teljes, 360⁰ interakcióhoz jut.

Vagyis úgy érezheti, mintha valóban a történet helyszínén és a történés középpontjában, azaz a színpad közepén tartózkodna, és – az interakció révén – követheti a zenészeket, vagy rájuk "kattintva" további információt is megtudhat róluk (website-ok, wikipedia, hangszerek, stb.).

Lehetőséget kap, hogy a"színpadon állva" körülnézzen, és úgy lássa a közönséget, mint a zenészek, a zenészeket pedig úgy, ahogy csak ők egymást, vagy ahogy az operatőrök, a színpadon dolgozó technikusok. Az egér segítségével rá is nagyíthat egy-egy részletre, kiválaszthatja saját kameraállását, és ha akar, a színpad fölé is emelkedhet, majd visszaereszkedhet a földre.

Figyelem, figyelem, csak az jöjjön, aki bírja!!!
Felszállás! 360 fokos vonatozás!


(A hírválogatás Kele Timi anyagaiból készült, az LGT Maraton oldalról - a szerk)

LGT plakát

nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés