bezár
 

zene

2013. 01. 28.
Első Klazz az évadban
2013. február 1. Miskolc, Művészetek Háza
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Február 1-én, pénteken este 19 órától a Művészetek Házában rendezi meg az évad első Klazz koncertjét a Miskolci Szimfonikus Zenekar, Kovács László vezényletével.
A különleges hangverseny igazi zenei csemegét kínál a közönségnek. A szimfonikus és jazz hangzását ötvöző koncerten elhangzik majd Fridrich Gulda Csellóversenye, Oláh Kálmán Hungarian Moods, valamint Zsoldos Béla Movie és Mericske Ernő Vivaldiana című darabja.

A koncerten olyan neves művészek lépnek színpadra a Miskolci Szimfonikus Zenekarral, mint a bámulatosan sokszínű, virtuóz cimbalomművész, Lukács Miklós, valamint Mérei Tamás csellóművész (aki egyébként a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója), Csepregi Gyula szaxofonművész és Márffy Gabriella hegedűművész.

A koncerten közreműködik Dés András (ütőhangszerek) és Barcza Horváth József (nagybőgő), ők ketten Oláh Kálmán cimbalomversenyében játszanak a szólista Lukács Miklóssal.

Ez lesz Oláh Kálmán cimbalomversenyének az első vidéki bemutatója (az ősbemutató a budapesti Művészetek Palotájában volt). Ráadásul ez a zenemű is hallható azon a lemezen, amely nemrég jelent meg Cimbalomversenyek címmel, a Hangvető kiadó gondozásában (www.mikloslukacs.com ).

Klazz koncertek

Kovács László, a Miskolci Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője, aki karmesterként is elkötelezett híve a dzsessz muzsikának: több mint hat éve határozta el, hogy a megszokott szimfonikus koncertektől eltérő újdonsággal is szeretné meglepni a zenekedvelő kedvelő közönséget. Ennek köszönhetően születtek meg a Klazz koncertek. Az elképzelés olyan népszerűnek bizonyult, hogy mára elképzelhetetlenné vált az évad Klazz koncertek nélkül.

A sorozat elnevezése a klasszikus és a jazz szavak összevonásából keletkezett. Az utóbbi évek során számos neves, nemzetközileg is elismert művésszel dolgozott együtt a miskolci zenekar a Klazz koncertek alkalmával. A vendégek között volt például (a teljesség igénye nélkül): Vukán György, Oláh Kálmán, Balázs Elemér, Fekete-Kovács Kornél, Babos Gyula, Borbély Mihály, László Attila.
 
Lukács Miklós (Raffay Zsófia fotója)
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés