bezár
 

zene

2013. 04. 24.
Tovább játszunk a fényekkel az A38-on
A38 Hajó sajtótájékoztató 2013. április 23.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Látványos multimédiás eseményekkel folytatódik az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az immáron tíz éve a budapesti kulturális élet formálójaként lehorgonyzott A38 Hajó együttműködése. Az évforduló apropóján a nemzeti energetikai társaság szorosabbra fűzi kapcsolatát a világ legjobb klubjával, hiszen a nagy sikerű "A38-MVM Fényműhely" és "A38-MVM Fényfestés" programsorozat idén 16 alkalommal varázsolja el a nagyérdeműt. Ennek legfőbb állomása az április 30-i születésnapi rendezvény lesz, amelyen külföldi és magyar kiválóságok egyaránt fellépnek, hogy még emlékezetesebbé tegyék az elmúlt dekádot.
sajtótájékoztató

A nemzeti energetikai társaságcsoport fontos küldetésének érzi, hogy nem csak a gazdaságban, de a kultúrában is értéket teremtsen. Az MVM évek óta a művészetek, ezen belül a zeneművészet kiemelt támogatója.

A komolyzene, a hazai és nemzetközi tehetségek felkutatása, bemutatása hagyományosan erősségünk, ám szeretnénk elérni azt a fiatal, márkaorientált, gazdasági és értékválasztásában is tudatos generációt, amelyik a jövőben meghatározó lesz nem csak társaságcsoportunk sikere, de a környezetbarát, fenntartható, megújuló energiaforrások elterjesztése szempontjából is
mondta Felkai György, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. kommunikációs igazgatója.

Felkai György, az MVM kommunikációs igazgatója

A fiatalok egyik legkedveltebb szórakozóhelye a Lonely Planet 2012-es szavazásán a "Világ Legjobb Klubja" címet elnyert A38 Hajó évek óta kedvelt helyszínünk, ezért is hívtuk életre néhány éve közösen az "A38-MVM Fényműhely" és az "A38-MVM Fényfestés" programsorozatokat. Szeretnénk megmutatni, hogy az MVM modern, sikeres vállalat, amely azért dolgozik, hogy Magyarország mind a gazdasági, mind a kultúra terén a régi éllovasává váljon.

Az elmúlt időszakban már negyven koncert és installáció jöhetett létre az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az A38 Hajó együttműködésében. A hazai és nemzetközi könnyűzenei élet izgalmas előadói, többek között a Budapest Bár, a Quimby, a PASO, a Kiscsillag, a Shantel, a Hiperkarma, a VHK, Judy Jay, az Irie Maffia, (a) The Clackers és Fábián Juli léptek fel teltház előtt, a rendszeres keddenkénti Random Trip előadásokon túl.

sajtótájékoztató

A nemzeti energetikai társaságcsoport és az A38 Hajó, valamint a nemzetközileg is jegyzett Kégő Izzók vizuális művészeti csoport környezetbarát LED fényforrásokkal működő programsorozata új színt hozott a budapesti éjszakába. A fényjáték a zenei produkciókat is tovább erősíti: a hajó külső megvilágítása és a mozgalmas belső látvány együtt lüktt a zenével.

Az április 30-án tizedik születésnapját ünneplő A38 Hajó és az MVM nem mindennapi programmal emlékezik meg az évfordulóról. A késő esti osztrák sztárparádé, Richard Dorfmeister és Rupert Huber közös elektronikus zenei projektje, a Tosca-koncert előtt egy nemzetközileg is elismert svéd zenekar, a finom, elegáns, akusztikus balladáiról elhíresült José González vezette Junip mutatja be legújabb lemezét.

sajtótájékoztató

Az A38-MVM Fényműhely következő eseménye a születésnapi estén a nemzetközi előadók produkcióihoz kiválóan illeszkedő, a költszetet és a gitárzenét eredeti módon ötvöző popcsapat fellépése, a többek között a 30Y, a Kistehén és a Heaven Street 7-tagokból, valamint Grecsó Krisztián kortárs író részvételével alakult Rájátszás. A különleges koncertekhez természetesen ez alkalommal is különleges látvány társul, hogy még emlékezetesebb élményt nyújtsunk a közönségnek.

2013-ban nyolc alkalommal úszik majd fényárban az állóhajó, köszönhetően az A38-MVM Fényműhely rendezvények során megvalósuló díszkivilágításnak. Természetesen a vizuális élményt színvonalas koncertek sora fokozza, amelyek során a jelentős, nagy népszerűségnek örvendő magyar és külföldi zenekarok bemutatkozása mellett fiatal, tehetséges, pályakezdő zenekarok is szórakoztatják a nagyérdeműt.

sajtótájékoztató

Az úszó klub külső és belső tereit kihasználva, fénytechnika, geometriai formák és egyéb vizuális elemek használatával olyan látvány születik, amely organikusan illeszkedik a zenei produkcióhoz, tovább erősítve az élményt. Nem véletlen, hogy a Fényműhely gyorsan Budapest egyik nemzetközileg is ismert, a kulturális turizmus számára is jelentős részévé vált.

Az egyedülálló koncertélményeken felül ugyancsak nyolc alkalommal az A38-MVM Fényfestés kápráztatja el a látogatókat, hiszen olyan fénnyel kapcsolatos installációkat láthat a közönség, amelynek akár maguk is részesei lehetnek, hiszen az interaktív tárlat látogatói mozgással, hanggal vagy egyéb módon befolyásolhatják a vetített képek történéseit.

Ennek kipróbálására kiváló lehetőség adódik április 21-28 között, hiszen az A38-MVM Fényfestés legújabb kiadásában a nézők alakíthatják a tördeékes történeteket, hangfoszlányokat a Binaura közreműködésével. Egy különleges installáció keretében minden néző kedvére VJ-zhet a Kiégő Izzók loopjaival.

sajtótájékoztató: fiatal borászok

Az MVM és az A38 két népszerű programsorozata idén is további különleges estékkel, legendás előadókkal várja a közönséget.

sajtótájékoztató: gasztronómia
 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés