bezár
 

art&design

2014. 06. 17.
A hétvégén zár a Lumú Reigl-kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az aktuális Hantai- és Reigl-kiállításokhoz kapcsolódó, színes programmal várja látogatóit a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum (Lumú) a Múzeumok éjszakáján, szombaton.
A zenét, a táncot, a színházat is érintő programkínálat célja, hogy ne csak a múzeum Magyarországon páratlan nemzetközi gyűjteményét hozza közelebb a kortárs művészet iránt érdeklődőkhöz, hanem az aktuális kiállításokon bemutatott alkotói technikákkal is megismertesse a látogatókat - közölte az MTI-vel a Ludwig Múzeum.
    
A Lumú első emeleti kiállítóterében - amely a 2008-ban Párizsban elhunyt absztrakt festő, Hantai Simon retrospektív tárlatának ad otthont - ezen az estén a színházé és az elektronikus zenéé a főszerep.
    
Novák Péter, Szabó Győző és barátaik a múzeum gyűjteményi darabjaira reflektáló zenés improvizatív színházzal, Mészáros Béla, a Katona József Színház színésze diavetítéssel összekötött történetmeséléssel készül az alkalomra. Ezt követően a Dorothy's Legs, Imre Kiss, illetve a The Stanley Maneuver ad ízelítőt a hazai elektronikus zenei kínálatból.
    
A második emeleten ezen a hétvégén zár Reigl Judit expresszionista műveit felvonultató életmű-kiállítás. A Hantaival évtizedeikig jó barátságot ápoló, Párizsban élő művész alkotói folyamatában a zenének jelentős szerep jut, így ezen az estén a komolyzene kerül a középpontba a kiállítótérben is. A Nemzeti Énekkar hangversenyét követően a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes műsorát hallgathatják meg az érdeklődők, valamint Kopeczky Róna és Makláry Kálmán kurátorok tartanak tárlatvezetést.
    
A harmadik emeleti gyűjteményi kiállításban látható kortárstánc-programok közül a szervezők várakozásai szerint a kanadai Marie Chouinard háromórás szóló performansza vonzza majd a legtöbb érdeklődőt. A kifejezetten múzeumi térbe megálmodott, a Delphoi jósdát megidéző előadás a táncművész és a közönség közötti interakcióra épül.     

A fiatal hazai kortárstánc-szcénát Nelson Reguera és Bukta Gergő, Dányi Viktória, Molnár Csaba és Porteleki Áron, Biczók Anna és Meszerics András duója, illetve a Hodworks társulat reprezentálja, majd Szipőcs Krisztina kurátor kalauzolja a látogatókat a kiállításban.
    
A múzeum teraszán az idei Eurovíziós Dalfesztivál középdöntőjéig jutott, nemrégiben friss dalokkal jelentkezett Marge mutatja be új audiovizuális show-ját, míg a Müpa Üvegtermében egész este jazz szól, többek között Pátkai Rozina, Lamm Dávid és Nagy János közreműködésével.
    
A hajnal egy óráig tartó programban izgalmas játékok, pliage-alkotóműhely, olvasósarok és egyéb művészeti programok is helyet kapnak, amelyek között minden korosztály kedvére válogathat.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Hogyan halunk meg váratlanul Hogyan halunk meg váratlanul
Mesterem, Slavko Matković*, a Bosch+Bosch csoport alapítójának emlékére
art&design

Védtelen belsőnk humoreszkjei Védtelen belsőnk humoreszkjei
Fensterblick - Michael Fanta és Király Gábor kiállítása az Osztrák Kulturális Fórumban
Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged

Más művészeti ágakról

Gautier Capuçon és Yuja Wang a Zeneakadémián
Két Bohémélet rendezés az Operában
színház

Ódon szöveg, modern látvány: mit kezdjünk ma Bánkkal? Ódon szöveg, modern látvány: mit kezdjünk ma Bánkkal?
Katona József Bánk bánja a Kamrában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés