bezár
 

zene

2008. 12. 18.
Most kezdődik az est, Grand Hotel Budapest
Lemezbemutató koncert a Kiscsillaggal
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Most kezdődik az est, Grand Hotel Budapest "Most kezdődik az est, Grand Hotel Budapest" - kántálta a közönség egyik fellépésük előtt. Most, hogy véget ért a zenekar történetében a lemeztelenség időszaka, talán igazuk is lesz... Az együttes Grundigény címet viselő első korongja fergeteges buli keretében péntek este mutatkozik be a Gödörben!
 December 19. estéje korszakhatár a Grand Hotel Budapest életében, ekkor bújik ki a zenekar a lemeztelen együttes állapotából. Négy évre – szinte napra pontosan – a zenekar megalakulását követően jelenik meg első, Grundigény címet viselő albumuk. A budapesti Gödör klubban (V. Erzsébet tér) tartják lemezbemutató koncertjüket egy nagyszabású buli keretein belül; fellép még a Kiscsillag és a Félóra zenekar, valamint lesz táncelőadás és disco hajnalig.
szalag
A GHBP bemutatkozó lemeze a helyszínen megvásárolható lesz. A Grundigény igen tömör anyag: 16 szám, alig 48 perc, a hatvanas években bekoptatott kétésfél perc körüli darabok. Megfogni viszont nincs hol, kicsúszik a kezek közül, mintha semmi sem szorítaná a dalokat, csak a kényszer, hogy mindig az jöjjön, ami magától jön. Ráfogható, hogy „kvázijazz”, hogy „progpop”, hogy „beatswing”, de mindig akad kivétel. Vállaltan eklektikus, nincs szabályrendszere, nincs mércéje. Egyetlen közös nevezője van, az a valami, ami pont a Grand Hotel Budapest lényege. A Grundigény elsőlemez, de őszintén az, minden túlkapásával, meggondolatlanságával és bárdolatlanságával – szabadságával, élményszerűségével és gátlástalanságával együtt .

lenezbemutato













http://grandhotelbudapest.hu

http://ghbp.hotband.hu
nyomtat

Szerzők

-- Végh Dániel --


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés