bezár
 

film

2018. 02. 12.
10. Budapesti Építészeti Filmnapok
Kortárs építészet és design a filmvásznon 4 napon át, 2018. március 8-11. közt a Toldi moziban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
10. Budapesti Építészeti Filmnapok A Kortárs Építészeti Központ immár 10 éve dolgozik, hogy évről évre elhozzák Budapestre a legjobb építészettel és várossal foglalkozó filmeket. Továbbá kiemelt céljukká vált, hogy a fesztivál szerves kölcsönhatásban éljen Budapesttel, reflektáljon a város átalakulására: éppen ezért a fesztivál programjába minden évben igyekeznek olyan filmeket válogatni, amelyek az általunk átélt változásokat segítenek új megvilágításba vagy nemzetközi kontextusba helyezni.

Hogyan gondolkoznak azok az építészek, akik az elmúlt évtizedben újragondolták az építészet szerepét és eszköztárát? Hogyan zajlik a közösségi tervezés folyamata? Miként élik meg egy új épület megszületését a rajta dolgozó munkások? Hogyan alakul egy funkcióját elvesztett épület, stílus vagy technológia sorsa?

Rrészletes információk és program: http://filmnapok.kek.org.hu/

A filmekre előzetes jegyváltás február végétől lehetséges a Toldi mozi honlapján (http://toldimozi.hu/),  valamint a Toldi mozi jegypénztárában (Bajcsy Zsilinszky út 36-38.). 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés