bezár
 

zene

2018. 02. 13.
Megjelent és meghallgatható a Tolcsvay László 68'
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megjelent és meghallgatható a Tolcsvay László 68' A dalszerző, zenész Tolcsvay László '68 címmel összegző, visszatekintő lemezt készített. A hatvanas évek végétől a Tolcsvay-trió, valamint a Fonográf alapító tagjaként vált ismertté, később szólópályára lépett. Az elmúlt több mint négy évtizedben az általa előadott saját, népszerű felvételein kívül számos dalt írt másoknak, a nyolcvanas évektől pedig rockoperák és musicalek zeneszerzőjeként is ismert lett.

A most kiadott '68 című CD-jén legjobb szólódalaiból készült válogatás. Igaz, 1997-ben már készített egy válogatást, ez volt a Fehér zaj. Bár a '68-on hallható felvételek nagy többsége ugyan szintén régi szerzemény, azonban az elmúlt két évtizedben új verziókat készített számos zenészkollégával. A GrundRecords által gondozott CD-n szerepel koncerten rögzített szám (A show folytatódik) és vadonatúj dal (Tudod, én ott voltam) is. Az album tizenegy darabjából nyolchoz Bródy János írt szöveget.

Klasszikus kedvencek 2018.

Tolcsvay László számára a 68'-as szám szimbolikus tartalommal bír, a lemez nem csak azért kapta végül ezt a nevet, mert a zenész időn tölti be 68. életévét, de karrierje is 68'-ban indult, mikor a Tolcsvay-trióval megnyerték a Ki mit tud-ot. Később írt egy dalt is, szintén 68' címmel, a beatgeneráció szabadságvágyáról és lázadásáról, melyhez a Sziámi zenekar szövegét használta fel.

A felismerhetően egyéni stílust képviselő Fonográf ismét összeáll egy koncert erejére. Tolcsvay László február 16-án, pénteken tizennégy év után lép ismét színpadra a Fonográf együttessel a Papp László Budapest Sportarénában.

nyomtat

További írások a rovatból

A zenészgörcs, avagy fokális disztónia kezelése
Ötlet egy festményhez
Sziget Fesztivál, 2018., augusztus 8-9.

Más művészeti ágakról

Dobó Kata: Kölcsönlakás
Sarah Kane Cleansed című darabja az Ódry Színpadon
irodalom

Az Iskola a határon 60 éve Az Iskola a határon 60 éve
Fűzfa Balázs válaszol
színház

15 év bankrablás 15 év bankrablás
Modern Bonnie és Clyde a Ketten című bemutatóban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés