bezár
 

film

2018. 02. 18.
A gyönyörök kertjével zárul Verebics Ágnes kiállítása a Resident Artban
2018. február 21-én 19 órakor a Resident Art filmklubban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A gyönyörök kertjével zárul Verebics Ágnes kiállítása a Resident Artban Február 23-áig látható Verebics Ágnes Extended Body/Testkiterjesztés című kiállítása a Resident Art Budapest galériában, és Bosch: A gyönyörök kertje című spanyol ismeretterjesztő filmmel folytatódik a Resident Art filmklubja. A vetítés után Schneller János művészettörténész beszélget Verebics Ágnes festőművésszel a film és a kiállítás kapcsán.

Verebics képei meghökkentő téma köré szerveződnek: a legújabb sorozat témája a test művi kiterjesztései, torzításai, maszkjai, és látványa. A festményekből és egy fotósorozatból álló anyag a szépségdiktatúra, a kiborg-elméletek és a saját testről alkotott elképzelések kérdéskörét is bejárja. Verebics szokatlanul merész és őszinte párbeszédet kezdeményez műveinek szemlélőjével. A képek a testet és testrészleteket érzékien, mégis elidegenítve, néha bizarr, de mindenképpen szokatlan pózokban és állapotokban láttatják.

A 2016-ban Hieronymus Bosch halálának 500. évfordulója alkalmából készült ismeretterjesztő film a rejtélyekkel övezett festő legismertebb művét, a madridi Prado Múzeum életmű-kiállításán bemutatott Gyönyörök kertjét állítja a középpontba. A különös és bizarr alakokkal teli, álomszerű és zavarba ejtően részletgazdag festményt „virtuális tárlatvezetés” keretében, látványos közeli felvételekkel tárja a nézők elé, miközben neves művészettörténészek, filozófusok, írók, zenészek, művészek osztják meg gondolataikat a műről és kultúrtörténeti hatásairól.

További információk az eseményről: itt.

Forrás: Resident Art Budapest

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Prikler Mátyás: Hatalom
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés