bezár
 

zene

2018. 02. 21.
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban A Pestiest szervezésében létrejött Világsztárok a Budapest Jazz Clubban eseménysorozat keretein belül fellép a Ramón Valle Trio február 25-én.

Ramón Valle hétéves korában kezdte zenei tanulmányait. 1984-ben végzett a havannai Escuela Provincial de Arte-ban. Húszéves korában már zenekarvezetője volt a Brújula Quartetnek, mellyel számtalan koncertet adtak a kubai és latin-amerikai térségben. Első saját albuma 1993-ban jelent meg Levitando címmel.

Zenéjében meghatározó a Jarrett-Corea- Hancock triumvirátus-féle jazzvilág, de mindez más dimenzióban, többféle hatással keveredve jelenik meg. Már első európai fellépésekor lenyűgözte a kritikusokat. Ezt követően, a tengerentúli sikerei után jelent meg második albuma. 1998-ban letelepedett Európában, ahol csodálatot, ámulatot hagyott maga után a fesztiválokon. Szerzeményeivel a mai napig nem tud betelni az európai jazz-színtér.

A kubai születésű Ramón Valle fiatal kora ellenére is egy, még felfedezésre váró zseni lendületességével szólaltatja meg hangszerét. Koncertjein elsöprő energiával uralja a színpadot, akár trióval, akár nagyzenekarral játszik. Zenéje egyedi, melyben különböző stílusjegyeket ötvöz mesterien.

A Budapest Jazz Clubban február 25-én lesz hallható a Ramón Valle Trio koncertje (Ramón Valle – zongora, Omar Rodriguez Calvo – bőgő, Jamie Peet – dob), további részletek a Facebook eseményben.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés