bezár
 

art&design

2018. 02. 25.
Tolmácsok fülkéje
Anu Vahtra és Martin Lukač két részből álló kiállításának második fejezete A Chimera-Project Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tolmácsok fülkéje 2018. március 1-jén nyílik a Chimera-Project Galéria soron következő, Tolmácsok fülkéje, második fejezet című, Anu Vahtra és Martin Lukač munkáit bemutató kiállítása.

A kiállítás egy újabb példa Piotr Sikora (a prágai Meetfactory nemzetközi program kurátora) és a Chimera-Project Galéria között létrejött élő szakmai kapcsolatnak. Az Intermarium című tárlat után, melyet 2016-ban Łukasz Białkowski-val jegyzett, a jelenlegi kiállítás is egy újabb állásfoglalás a nemzetközi szakmai együttműködések mellett.

A tárlat két részletben megvalósuló nemzetközi együttműködés két művész és egy kurátor között, melynek eredményeit új munkák és egy utazó show jelenti, mely a V4 országait köti össze. A kiállítás mindezen túl alkalmat ad két művészeti intézmény közötti párbeszédre, és egyben egy friss és szellemes kapcsolódás a művészetről és annak mibenlétéről zajló kortárs diskurzushoz.

A prágai Drdova Galériában megvalósuló, Tolmácsok fülkéje címet viselő első kiállítás kapcsán Sikora a tolmácsoknak a fordításhoz fenntartott átlátszó fülke, és az azon belül dolgozó két tolmács képét idézi, akik egyszer csak kikapcsolják mikrofonjaikat és munka helyett beszélgetésbe kezdenek. A Chimera-Project Galériában megvalósuló Második fejezet és annak mindent felforgató kurátori koncepciója ehhez kapcsolódik.

Az eseményről bővebben itt lehet tájékozódni. 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés