bezár
 

film

2018. 03. 11.
Diktátorsimogató Húsvétvasárnap
A magyarhangya és a Kétfarkú Kutya Párt bemutatja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyarhangya fel szeretné lebbenteni a fátylat közelmúltunk bonzai-cézárjainak és tescós-napóleonjainak rejtett erényeiről, az általuk meghágott társadalom pokoljárásának üdvös vonatkozásairól, az elnyomás napos oldaláról. A Rózsa Sándor Népi Kampánypénz Tékozló Alap segítségével a magyarhangya 3 legendás dokumentumfilmnek rendezi meg hazai ősbemutatóját Húsvétvasárnap az Átriumban. A vetítésekre ingyenes jegyeket lehet váltani. 

Helyszín: Átrium
Időpont: 2018. április 1., vasárnap

PROGRAM:

15.00: A Ceaușescu-életmű 

18.30: Kim Dzsongil bemutatja

20.30: B-Movie: Nyugat-Berlin hangjai 1979-1989

A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik.

A Ceausescu-életmű (Andrei Ujica, 2010)
A legendás, háromórás dokumentumfilm a Kárpátok Géniuszának 24 évig tartó dúlásáról, amelyben eredeti híradóanyagok segítségével érhetjük tetten, hogy a kezdetben népszerű vezér miképp vesztette el valóségérzékét, és hogyan vált önnön karikatúrájává.



Kim Dzsongil bemutatja (Ross Adam & Rober Cannan, 2016) 
Mielőtt a világ leghírhedtebb diktátora lett, Kim Dzsongil az Észak-koreai Propaganda és Agitációs Minisztériumot és annak filmstúdióit irányította. Mivel ambiciózus terveihez nem állt rendelkezésére elegendő tehetség, elraboltatta Dél-Korea leghíresebb színésznőjét és annak férjét, az ország legnépszerűbb rendezőjét és producerét. Az elrabolt álompáros sorra készítette Észak-Korea legjobb filmjeit, ám közben kidolgoztak egy olyan szökési tervet is, melyet bármelyik hollywoodi kasszasiker megirigyelhetne.



B-Movie: Nyugat-Berlin hangjai 1979-1989 (Hoppe / Lange / Maeck, 2015)  
A lehengerlő dokumentumfilm soha nem látott eredeti felvételeken mutatja meg az underground művészetek bűnös burjánzását Nyugat-Berlinben Honecker falával körbezárva a punk korszaktól egészen a Love Parade-ig.  

Ingyenes jegyregisztráció itt található. 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés