bezár
 

film

2018. 04. 21.
Operák az Urániában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Operák az Urániában Meghirdette 2018/19-es Metropolitan Opera-közvetítéseinek programját az Uránia Nemzeti Filmszínház. A Metropolitan Opera Live in HD sorozata, amely a világ számos mozijába élőben, nagy felbontásban juttatja el az operákat, ősztől ismét tíz élő közvetítést kínál a rajongóknak. Az Urániában a jegyelővétel április 16-án, hétfőn indult – a helyszínen és a világhálón is lehet jegyet váltani.

A New York-i Metropolitan Opera díjnyertes Live in HD sorozata immár 13. évadát kezdi meg október 6-án. A tíz élő közvetítésből és az Urániában további tizenhét ismétlésből álló évadban először Verdi Aidáját láthatják a rajongók, ezúttal a csodálatos Anna Netrebko főszereplésével. Szokás szerint a világ legjobb operaénekesei vonulnak fel a május idusáig tartó sorozatban, Jonas Kaufmann, Piotr Beczała, Juan Diego Flórez, Elīna Garanča, Roberto Alagna, Diana Damrau, Aleksandra Kurzak, Aleksandrs Antonenko és  Karita Mattila.

Az évadban négy új bemutató lesz: a Sámson és Delila, Marnie, Traviata és az Adriana Lecouvreur. A közönség most először láthatja a mozikban Poulenc A kármeliták című, XX. századi mesterművét is. Még négy felújított előadással készül a Met: Puccinitől A Nyugat lánya, Bizet-től a Carmen, Donizettitől Az ezred lánya, Wagnertől pedig A walkür kerül színre – természetesen ezek is angol és magyar felirattal. Az évad egyik érdekessége egyébként, hogy a mozivásznon látható tíz operából négy francia nyelvű, amit csak erősít, hogy a Met új zeneigazgatója, a kanadai Yannick Nézet-Séguin a francia operák specialistája. Az új zenei igazgató két előadásban, A kármelitákban és a Traviatában áll majd a karmesteri pódiumon.

karmeliták

A kármeliták

A jegyelővétel április 16-án, hétfőn reggel 9 órakor indult az Uránia Nemzeti Filmszínház jegypénztárában, és tart az online jegyértékesítés  is az Uránia honlapján, a jegy.hu rendszerében, az Interticket jegyirodáiban, valamint a Jegymester hálózatán. Ugyancsak tart a jegyárusítás a MET nyári válogatásának előadásaira. Ebben a sorozatban négy, korábban már vetített, népszerű Metropolitan-operaelőadás szerepel: Puccini Pillangókisasszonya, Verdi Trubadúrja, Csajkovszkij Anyeginje és Puccini Turandotja.

Ahogy korábban, az új évad előadásai esetében is lehetőség van kedvezményes jegyvásárlására azoknak, akik az évad és/vagy a nyári válogatás legalább öt különböző előadására váltanak jegyet egyszerre.

További részletek a sorozat műsoráról ide kattintva találhatóak!

A walkür

A walkür

Forrás: Uránia Nemzeti Filmszínház

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés