bezár
 

art&design

2018. 05. 11.
Meanwhile in Painting
2018. május 12 – június 3.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Meanwhile in Painting A Magyar Képzőművészeti Egyetem Kortárs művészetelméleti és kurátori ismeretek mesterszakos hallgatóinak diplomaprojektje.

A "Meanwhile in..." mémek a közösségi médiában keringő szöveges-képes tartalmak speciális típusát alkotják, melyek alapjául a tömegmédia által megszokottnak tekintett mintáktól eltérő, általában marginális helyzetű országok vagy szubkultúrák megdöbbentő, vicces vagy abszurd eseményeiről készült fotók szolgálnak. A Meanwhile in Painting cím – azon túl, hogy utalás a mémkultúra térhódítására és a technológiailag fejlett, hálózati korban való létezésre – egy konkrét kérdésfelvetést is megfogalmaz: vajon maga a festészet, a festészeti szcéna is felfogható egy olyan „országnak”, amely a környezetétől elzártan, konzerváltan működik?
A Meanwhile in Painting a kortárs magyar festészeti színtér aktuális kérdéseivel foglalkozik. Ennek egyik része a Budapest Galériában megrendezendő kiállítás, mely olyan Y generációs – ún. „emerging” (feltörekvő) – festők és a festészet médiumára reflektáló művészek munkáit mutatja be, akiknek alkotói gyakorlatában meghatározó szerepet játszik a technológiai fejlődés, a hálózati kultúra terjedése és a poszt-digitális vizualitás. A tárlat többek között olyan kérdésekre keres válaszokat, hogy vajon miként hatnak a festészetre az ipari képelőállítás technológiái, vagy a digitális kijelzők egyre erősödő dominanciája? A kiállításnak több nagyszabású nemzetközi referenciája is van, ezek közül fontos kiemelni a bécsi Mumok Painting 2.0: Expression in the Information Age és a Tate Modern Painting after Technology című összeállítását. 
A Meanwhile in Painting másik részét képező interjúsorozatot elsőként egy nyilvános vetítésen, majd a projekt weboldalán tekinthetik meg az érdeklődők, a kiállítás dokumentációja és a hozzá kapcsolódó szövegek mellett.

Meanwhile in Painting

Megnyitó: 2018. május 11., (péntek) 18:00

Helyszín: Budapest Galéria, 1036 Budapest, Lajos utca 158.

Megtekinthető: 2018. május 12 – június 3.

nyomtat

További írások a rovatból

art&design

A portéka portréja A portéka portréja
Vachter János: Market – Reloaded
art&design

Emberi történetek Emberi történetek
Nők három felvonásban
art&design

Szívünkben kacag fel a napfény Szívünkben kacag fel a napfény
Bada Dada öngyilkosságának 12. évfordulójára

Más művészeti ágakról

film

Mégiscsak csodás az ember Mégiscsak csodás az ember
Damien Chazelle: Az első ember
építészet

Koncepció, kontextus, térbeliség Koncepció, kontextus, térbeliség
3h_3ház a Fugában
irodalom

A nagyon mély tavak nyugalma A nagyon mély tavak nyugalma
JAK műfordító-tábor 2018, hatodik nap
irodalom

Háttal a mimetikus hagyománynak Háttal a mimetikus hagyománynak
A Helikon 2018/2. lapszámának bemutatója – Kelet Kávézó – 2018. október 10.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés