bezár
 

film

2018. 05. 15.
Diákfilmekkel is nevezhettek az idei Savaria Nemzetközi Filmszemlére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Diákfilmekkel is nevezhettek az idei Savaria Nemzetközi Filmszemlére A fiatalok alkotók diákfilmekkel is nevezhettek az V. Savaria Nemzetközi Filmszemlére, amelyet május 23-25 között tartanak Szombathelyen.

205 filmet neveztek a be versenyporgamba a készítők, 90 dokumentumfilm, 26 filmetűd, 31 kisjátékfilm és 58 diákfilm szerepel a versenyprogramban, amelyekből 22 órányit vetítenek majd le a filmszemlének otthont adó AGORA Savaria Filmszínház kamaratermében. 

A neves szakemberek alkotta zsűri - András Ferenc Kossuth-díjas filmrendező, Halmy György filmrendező, Koltay Gábor Balázs Béla-díjas filmrendező és Rófusz Ferenc Oscar- és Kossuth-díjas filmrendező - 78 órát töltött el filmnézéssel, a döntés megszületett, a díjakat a filmszemle gáláján ünnepélyes keretek között adják majd át.

A filmszemléhez idén először egy konferencia is kapcsolódik, amelynek központi témája: a film mint közösségformáló eszköz. Csütörtökön délelőtt a témában előadást tart például Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, Székely János szombathelyi katolikus megyéspüspök, délután pedig Kollarik Tamás, a Médiatanács tagja, a Magyar Média Mecenatúra koordinátora; Rófusz Ferenc filmrendező; Buglya Sándor Balázs Béla-díjas filmrendező, operatőr, producer is.

A díjkiosztó gálát május 25-én tartják az AGORA Savaria Filmszínház nagytermében.

nyomtat

További írások a rovatból

Alex Garland: Annihilation/Expedíció
Armando Iannucci: Sztálin halála
Fatih Akin: Sötétben

Más művészeti ágakról

Violence(s) a MITEM-en
színház

Hiánypótló félház Hiánypótló félház
Mogucsij A vihar című előadása a MITEM-en
220VOLT

Danubia, kettő Danubia, kettő
(életrajzi töredékek)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés