bezár
 

film

2018. 05. 15.
Diákfilmekkel is nevezhettek az idei Savaria Nemzetközi Filmszemlére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Diákfilmekkel is nevezhettek az idei Savaria Nemzetközi Filmszemlére A fiatalok alkotók diákfilmekkel is nevezhettek az V. Savaria Nemzetközi Filmszemlére, amelyet május 23-25 között tartanak Szombathelyen.

205 filmet neveztek a be versenyporgamba a készítők, 90 dokumentumfilm, 26 filmetűd, 31 kisjátékfilm és 58 diákfilm szerepel a versenyprogramban, amelyekből 22 órányit vetítenek majd le a filmszemlének otthont adó AGORA Savaria Filmszínház kamaratermében. 

A neves szakemberek alkotta zsűri - András Ferenc Kossuth-díjas filmrendező, Halmy György filmrendező, Koltay Gábor Balázs Béla-díjas filmrendező és Rófusz Ferenc Oscar- és Kossuth-díjas filmrendező - 78 órát töltött el filmnézéssel, a döntés megszületett, a díjakat a filmszemle gáláján ünnepélyes keretek között adják majd át.

A filmszemléhez idén először egy konferencia is kapcsolódik, amelynek központi témája: a film mint közösségformáló eszköz. Csütörtökön délelőtt a témában előadást tart például Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, Székely János szombathelyi katolikus megyéspüspök, délután pedig Kollarik Tamás, a Médiatanács tagja, a Magyar Média Mecenatúra koordinátora; Rófusz Ferenc filmrendező; Buglya Sándor Balázs Béla-díjas filmrendező, operatőr, producer is.

A díjkiosztó gálát május 25-én tartják az AGORA Savaria Filmszínház nagytermében.

nyomtat

További írások a rovatból

Kenyeres Bálint: Tegnap
Luca Guadagnino: Suspiria – 75. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál
Oliver Parker: Férfiak fecskében

Más művészeti ágakról

Késelés Villával az Óvóhelyen
színház

Ha a pápát Johannának hívnák Ha a pápát Johannának hívnák
A pápanő ősbemutatója a József Attila Színházban
irodalom

A nagyon mély tavak nyugalma A nagyon mély tavak nyugalma
JAK műfordító-tábor 2018, hatodik nap
II. Magyar Könyvkiadók Napja Szegeden, első nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés