bezár
 

zene

2018. 08. 04.
Rost Andrea a japán Kirishima Nemzetközi Zenei Fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rost Andrea Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes rendszeresen tart mesterkurzusokat, és lép fel a Kirishima Nemzetközi Zenei Fesztiválon.

Rost Andrea Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes rendszeresen tart mesterkurzusokat, és lép fel a Kirishima Nemzetközi Zenei Fesztiválon. A fesztivált 1980-ban alapították. Célja, hogy Japánba hozza azokat a nemzetközileg elismert nagy mestereket, akiktől a japán fiatal muzsikusok tanulhatnak. A Kirishima Nemzetközi Zenei Fesztivál tavaly ünnepelte a 30. évfordulóját, ma már nemcsak Japánban és Ázsiában, hanem az egész világon ismert és elismert zenei rendezvény. A kurzusokat főleg japán fiatal muzsikus növendékek látogatják, de egyre népszerűbb más ázsiai országok - Korea, Tajvan, Kína, Indonézia - zenészei között is. A fesztivál fontos tradíciója, hogy az ott tanult diákok később tanárként térnek vissza.

Rost Andreát idén a Japan Arts Alapítvány, a JESC kérte fel, hogy ének-mesterkurzust  tartson Japánban. Rost Andrea elmondta, hogy a fesztivál művésztanárai egyre több japán városban adnak koncertet. A világhírű magyar operaénekes idén kétszer is koncertezik a Yokohamai Minato Mirai Hallban, közel 2000 ember előtt, július 29-én volt az első, és augusztus 5-én lesz a második.

„Puccini áriákat, majd a zárókoncerten Richard Strauss, 4 utolsó ének című művét énekelem, Sascha Götzel vezényletével, a Kirishima Festival Orchestra közreműködésével. Nagyon szeretem Japánt, a japán kultúra, életmód lenyűgöző. A fesztivált követően minden alkalommal ott maradok egy onsenben, élvezem a japán konyha gyönyöreit és a tradicionális fürdőkultúrát. A hegy tetején álló Buddhista szentélyből gyönyörködöm az erdőkben, a vízesésekben - ez minden évben felejthetetlen emlék nekem.”

A fesztivál weboldala: 

http://kirishima-imf.jp/english/about/index.html

Az út a lényeg

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Nils Frahm: Day
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben

Más művészeti ágakról

gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés