bezár
 

irodalom

2020. 04. 13.
Eredmény a dráMÁzat IV. erdélyi drámapályázaton
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Eredmény a dráMÁzat IV. erdélyi drámapályázaton Eredményt hirdettek a dráMÁzat IV. elnevezésű erdélyi drámapályázaton, amelyet a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház és a nagyváradi Szigligeti Színház írt ki.

A Tomcsa Sándor Színház pénteki közlése szerint idén 83 alkotás érkezett magyarországi és romániai alkotóktól. A beérkezett pályaműveket a kategóriánként összeállított, romániai és magyarországi színházi szakemberekből álló zsűri bírálta el.

A debüt kategóriába 32 magyar nyelvű pályamű érkezett. A drámaÍRÓ kategóriába 24 magyar nyelvű, színpadon még be nem mutatott és írásos formában még nem publikált drámát küldtek olyan alkotók, akiknek más művei már megjelentek nyomtatásban. A dramAUTOR kategóriában 27 román nyelvű drámával jelentkeztek az alkotók. 

A debüt kategóriában a zsűri Oláh-Horváth Sári Gyerekjáték című írását tartotta a legjobbnak, második lett Scipiades Erzsébet Mocsár812 című drámája, harmadik helyezést ért el Zsidó Ferenc Ellógni egy forradalmat című munkája.

A drámaÍRÓ kategóriában Krusovszky Dénes Az időjárás Skóciában című írásával nyert, második lett Hatházi András Kovács János meghal című műve, a harmadik helyezett Szíjártó Tímea-Aletta A panzió című drámája lett.

A dramAUTOR kategóriában a zsűri a Zloata (Latyak) című alkotást részesítette első díjban, amelynek szerzője még nem oldotta fel a jeligét, ezért nem lehet tudni, hogy kicsoda. Második helyezett lett Popescu Marian Banda lui Mobius (Möbiusz-szalag) című munkája, harmadikként megosztottan díjazták Cotarcea Andrei Iarna (Tél) és Asaftei Bogdan Ingerul a alunecat pe gheata. Iertare! (Az angyal elcsúszott a jégen. Elnézést!) című alkotását.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés