bezár
 

zene

2018. 09. 12.
Érdi Tamás jótékonysági koncertje a Quatuor Hermésszel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Érdi Tamás jótékonysági koncertje a Quatuor Hermésszel Sorstársaiért ad jótékonysági koncertet Érdi Tamás szeptember 18-án a Zeneakadémia nagytermében. A zongoraművész és a francia Quatuor Hermés a vak gyermekek támogatását szolgáló "Szól a szív..." Alapítvány megsegítésére lép fel.

"Több mint harminc évvel ezelőtt álmodtam meg az alapítványt. Tizenévesen már jártuk az országot és felléptünk barátaimmal sorstársaimért, koncerteztünk hazai városokban és eljutottunk Amerikába is" - mondta Érdi Tamás, a Vakok Iskolája egykori tanulója.

Klasszikus kedvencek 2018.

A jövő keddi koncert első részében a zongoraművész Beethoven, Brahms, Kodály és Schumann műveiből játszik, a kíséretében zenélő francia Quatuor Hermes (Omer Bouchez és Elise Liu - hegedű; Jung-Hszin Csang - brácsa; Anthony Kondo - cselló), amely 2011-ben megnyerte az egyik leghíresebb genfi versenyt, most először lép fel Budapesten.

Érdi Márta, a zongoraművész édesanyja, producer arról beszélt, hogy a koncert kapcsolódik a kulturális örökség európai évéhez, amelynek Érdi Tamás a nagykövete, másrészt az egyik utolsó eseménye lesz a Klassz a pARTon! komolyzenei eseménysorozatnak, amely egész nyáron tartott.

A Klassz a pARTon! záróestje szeptember 21-én Rijekában (Fiuméban) lesz a helyi kormányzói palotában, szintén Érdi Tamással. A koncert egyben megnyitja a rijekai magyar napokat és felvezeti, hogy 2020-ban a horvátországi város Európa Kulturális Fővárosa lesz.

A producer a műsorban elmondta, hogy a Klassz a pARTon! koncertsorozat jövőre a gyerekeket helyezi a középpontba, köszönhetően annak a sikernek is, amely Mozart Varázsfuvolájának idei strandelőadásait kísérte.

"Fontos, hogy játékos formában már kicsi korukban megszerettessük a gyerekekkel a klasszikus zenét. Nálunk, Bartók és Kodály országában ez különösen érvényes" - tette hozzá Érdi Tamás.

nyomtat

További írások a rovatból

Zenevilágnapi képeslap, 2018
Sziget Fesztivál, 2018., augusztus 12. és 14.
Várakozáson felül teljesített az Exhumed

Más művészeti ágakról

Szendi Nóra: Természetes lustaság, Pesti Kalligram, 2018
Molnár T. Eszter legújabb könyvének bemutatója a Bartók Pagonyban
irodalom

Mennyi minden Mennyi minden
Két lemezről (Szűcsinger: Ennyit tudtunk segíteni, Háy János–Beck Zoltán: Háy Come Beck)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés