bezár
 

zene

2018. 10. 23.
Partizánok premier
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Október 23-án teszik elérhetővé a Partizánok című kisjátékfilmjüket az alkotók az interneten, tájékoztatták a film alkotói a prae.hu művészeti portált.

Október elején a film Facebook oldalán felhívást tettek közzé az alkotók, hogy amelyik iskola szeretné vetíteni az évforduló alkalmából, annak szívesen rendelkezésére bocsájtják a filmet. Szinte az összes megyéből érkezett megkeresés. 10-16 év közötti diákok számára lehet érdekes a film mivel utána beszélgethetnek '56-ról. Azért alkalmas erre az anyag, mert gyerekek szemszögéből mutatja be a kommunista rendszer igazságtalanságát. A kisfilm az NMHH támogatásával jött létre 2016-ban. 

A Partizánok egy gyerekkori barátság történetét meséli el 1959 őszén Budapesten. Jankó és Feri tíz évesek, életüket összefűzi a közös csínytevések, a partizánosdi és az első szerelem élménye. Nem is sejtik, hogy barátságuk milyen veszélyes. Feri munkásőr apja feljelenti Jankó apját, aki az ötvenhatos események résztvevője volt.  

A filmről további információk érhetőek el a Facebook-oldalukon.

 

Jelenetkép: Partizánok

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés