bezár
 

gyerek

2018. 10. 29.
Novemberi programok a Deák17 Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Novemberi programok a Deák17 Galériában A Deák17 Galéria novemberben is új kiállításokkal és programokkal várja látogatóit. 

November 7-én nyílik a Hajótöröttek című tárlat, amely a gyerekeknek készülő magyar animációs filmsorozat kulisszatitkait mutatja be. November 14-én pixelekből, hangokból, üvegből, növényekből épülő digitális és analóg alkotásokat lehet látni a Párhuzamos valóságok című kiállításon. November 7-től Keltsd életre Arti barátait! és Tervezz-szervezz a Margit-szigetre! címmel új múzeumpedagógiai is foglalkozások kérhetők. A középiskolás számára jó hír, hogy november 10-ig még lehet jelentkezni online a Van művészi vénád? projektben való részvételre, amelynek keretében 2019-ben a legjobb alkotásokat készítő diákcsapatok kiállíthatnak a Deák17 Galériában.

 

HAJÓTÖRÖTTEK

Kiállítás
2018. november 7 - 2018. december 15.

A kiállítás Szeiler Péter: Hajótöröttek című, 6-10 éves korosztály számára készülő, animációs filmsorozatát járja körül. A képes forgatókönyvek, látvány- és figuratervek mellett betekintést nyújt az animációs filmkészítés folyamatába és bemutatja azokat a szerszámokat, tárgyakat, eljárásokat is, amik segíthetnek átvészelni egy hajótörést, és amik az alkotókat is inspirálták a film készítése során. Megnyitó: 2018. november 7. szerda, 17 óra, megnyitja: Varsányi Ferenc animációs filmrendező

Hajótöröttek

 

PÁRHUZAMOS VALÓSÁGOK

Kiállítás
2018. november 14 - 2018. december 15.

Valós és virtuális dimenziók, természeti szférák, digitális és analóg térképzetek fantáziavidékei. Látott, hallott, tapintott információk. Szabályok mentén felépülő és interaktívan alakítható rendszerek. A Párhuzamos valóságok című csoportos kiállítás növényekből, üvegből, betonból, talált tárgyakból, hangokból és pixelekből építkező személyes univerzumokba kalauzol. Kurátor: KOVÁCS Andrea  Kreatív koncepció: Let it Be! art agency. Megnyitó: 2018. november 14. szerda, 18 óra, Megnyitja: Nemes Attila, művészettörténész

Kiállító művészek: BARÁTH Bálint, CSISZÁR Mátyás, EJTECH (Esteban DE LA TORRE, KÁRPÁTI Judit Eszter), Implausible Works (SZEKERES Ágnes, SZÉCSÉNYI-NAGY Loránd), Logifaces, NEUZER Zsófia, VARGA Dóra

Párhuzamos valóságok

 

KELTSD ÉLETRE ARTI BARÁTAIT!

Múzeumpedagógiai foglalkozás

2018. november7-től kérhető

A foglalkozáson csoportok tervezhetik meg a Deák17 Galéria kabalafigurájának, ARTI-nak a barátait. De vajon kik lehetnek ARTI barátai? A foglalkozás során először Artival ismerkedhetnek meg a gyerekek, majd elképzelésüknek megfelelően elkészíthetik Arti barátját. Ezt követően egy közös játékra hívjuk egymást, amelynek során megmozgatjuk, életre keltjük a bábokat! A foglalkozásra 6-11 éves iskolás csoportok, osztályok jelentkezését várjuk. Időigény: 90 perc.

Keltsd életre

 

TERVEZZ-SZERVEZZ A MARGIT-SZIGETRE!

Múzeumpedagógiai foglalkozás

2018. november7-től kérhető

A foglalkozás központjában a Margit-sziget áll, ahová egy fiktív pályázat pályázójaként tervezünk egy közöségi teret és a helyszín adta lehetőségekhez szorosan kapcsolódva szervezünk rá benti és szabadtéri programokat. A diákok csoportokban terveznek és szerveznek a munkafolyamat elején kihúzott célcsoportra koncentrálva, majd a foglalkozás végén egymás felé is prezentálják terveiket. A foglalkozásra 12-18 éves iskolás csoportok, osztályok jelentkezését várjuk. Időigény: 90 perc.

Egy múzeumpedagógiai foglalkozásra egy osztály, vagy egy csoport jelentkezhet, ami 8-30 fős létszámú.

Jelentkezni a muzeumpedagogia@deak17galeria.hu címre küldött email útján lehetséges.

Tervezz - szervezz

 

VAN MŰVÉSZI VÉNÁD?

Pályázat

2018. november 11. - online jelentkezési határidő

Nemzetközi művészeti pályázat olyan középiskolások számára, akik érdeklődnek a kortárs képzőművészet iránt, és kedvük van kipróbálni saját kreativitásuk és alkotókészségük határait. Az idei téma: a GYŰJTÉS. A pályázatra min. 2 és max. 6 fős, 15 és 19 év közötti diákcsoportok jelentkezhetnek. Előzetes művészeti tapasztalatok vagy tanulmányok nem szükségesek. Jelentkezési határidő: 2018. november 10. A pályázat és a kiállítás a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeummal együttműködésben jön létre.

A jelentkezés online űrlap formájában történik, amelyet az alábbi linkre kattintva lehet elérni és kitölteni:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSffK5-GakzMlahW_HNiAbuGoJozoLmdqoZphSfYj6XWsWTL5w/viewform

A teljes pályázati kiírás a Deák17 Galéria honlapján olvasható:
http://www.deak17galeria.hu/programok/palyazat---van-muveszi-venad---20182019

Van művészi vénád

 

Forrás: Deák17 Galéria

nyomtat

További írások a rovatból

Rét Viki kortárs novellagyűjteményről és egy alakuló regényről mesélt
Keressük az interaktivitás megvalósíthatóságának a kereteit
gyerek

Nevelési céllal értelmetlen tabukról beszélni Nevelési céllal értelmetlen tabukról beszélni
JAK műfordító-tábor 2018, negyedik nap
gyerek

Lépj be a mesék világába!
BŰVÖS ERDŐ - BOSZORKÁNYOS KÜLDETÉS kiállítás és játék, Vajdahunyadvár

Más művészeti ágakról

Dr. Kárpáti György (szerk.): A vígjáték
Szilágyi Zsófia: Egy nap
irodalom

Határok, teremtés, leomlás, szerencse Határok, teremtés, leomlás, szerencse
Kele Fodor Ákos: A szív vége című kötetének bemutatója az Írók Boltjában
irodalom

Hol vagyunk, hol nem mi vagyunk Hol vagyunk, hol nem mi vagyunk
És boldogan éltek? Mesehősnők utóélete, szerk. Szederkényi Olga, Budapest, Cser Kiadó, 2018


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés