bezár
 

art&design

2018. 10. 29.
Novemberi programok a Deák17 Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Novemberi programok a Deák17 Galériában A Deák17 Galéria novemberben is új kiállításokkal és programokkal várja látogatóit. 

November 7-én nyílik a Hajótöröttek című tárlat, amely a gyerekeknek készülő magyar animációs filmsorozat kulisszatitkait mutatja be. November 14-én pixelekből, hangokból, üvegből, növényekből épülő digitális és analóg alkotásokat lehet látni a Párhuzamos valóságok című kiállításon. November 7-től Keltsd életre Arti barátait! és Tervezz-szervezz a Margit-szigetre! címmel új múzeumpedagógiai is foglalkozások kérhetők. A középiskolás számára jó hír, hogy november 10-ig még lehet jelentkezni online a Van művészi vénád? projektben való részvételre, amelynek keretében 2019-ben a legjobb alkotásokat készítő diákcsapatok kiállíthatnak a Deák17 Galériában.

 

HAJÓTÖRÖTTEK

Kiállítás
2018. november 7 - 2018. december 15.

A kiállítás Szeiler Péter: Hajótöröttek című, 6-10 éves korosztály számára készülő, animációs filmsorozatát járja körül. A képes forgatókönyvek, látvány- és figuratervek mellett betekintést nyújt az animációs filmkészítés folyamatába és bemutatja azokat a szerszámokat, tárgyakat, eljárásokat is, amik segíthetnek átvészelni egy hajótörést, és amik az alkotókat is inspirálták a film készítése során. Megnyitó: 2018. november 7. szerda, 17 óra, megnyitja: Varsányi Ferenc animációs filmrendező

Hajótöröttek

 

PÁRHUZAMOS VALÓSÁGOK

Kiállítás
2018. november 14 - 2018. december 15.

Valós és virtuális dimenziók, természeti szférák, digitális és analóg térképzetek fantáziavidékei. Látott, hallott, tapintott információk. Szabályok mentén felépülő és interaktívan alakítható rendszerek. A Párhuzamos valóságok című csoportos kiállítás növényekből, üvegből, betonból, talált tárgyakból, hangokból és pixelekből építkező személyes univerzumokba kalauzol. Kurátor: KOVÁCS Andrea  Kreatív koncepció: Let it Be! art agency. Megnyitó: 2018. november 14. szerda, 18 óra, Megnyitja: Nemes Attila, művészettörténész

Kiállító művészek: BARÁTH Bálint, CSISZÁR Mátyás, EJTECH (Esteban DE LA TORRE, KÁRPÁTI Judit Eszter), Implausible Works (SZEKERES Ágnes, SZÉCSÉNYI-NAGY Loránd), Logifaces, NEUZER Zsófia, VARGA Dóra

Párhuzamos valóságok

 

KELTSD ÉLETRE ARTI BARÁTAIT!

Múzeumpedagógiai foglalkozás

2018. november7-től kérhető

A foglalkozáson csoportok tervezhetik meg a Deák17 Galéria kabalafigurájának, ARTI-nak a barátait. De vajon kik lehetnek ARTI barátai? A foglalkozás során először Artival ismerkedhetnek meg a gyerekek, majd elképzelésüknek megfelelően elkészíthetik Arti barátját. Ezt követően egy közös játékra hívjuk egymást, amelynek során megmozgatjuk, életre keltjük a bábokat! A foglalkozásra 6-11 éves iskolás csoportok, osztályok jelentkezését várjuk. Időigény: 90 perc.

Keltsd életre

 

TERVEZZ-SZERVEZZ A MARGIT-SZIGETRE!

Múzeumpedagógiai foglalkozás

2018. november7-től kérhető

A foglalkozás központjában a Margit-sziget áll, ahová egy fiktív pályázat pályázójaként tervezünk egy közöségi teret és a helyszín adta lehetőségekhez szorosan kapcsolódva szervezünk rá benti és szabadtéri programokat. A diákok csoportokban terveznek és szerveznek a munkafolyamat elején kihúzott célcsoportra koncentrálva, majd a foglalkozás végén egymás felé is prezentálják terveiket. A foglalkozásra 12-18 éves iskolás csoportok, osztályok jelentkezését várjuk. Időigény: 90 perc.

Egy múzeumpedagógiai foglalkozásra egy osztály, vagy egy csoport jelentkezhet, ami 8-30 fős létszámú.

Jelentkezni a muzeumpedagogia@deak17galeria.hu címre küldött email útján lehetséges.

Tervezz - szervezz

 

VAN MŰVÉSZI VÉNÁD?

Pályázat

2018. november 11. - online jelentkezési határidő

Nemzetközi művészeti pályázat olyan középiskolások számára, akik érdeklődnek a kortárs képzőművészet iránt, és kedvük van kipróbálni saját kreativitásuk és alkotókészségük határait. Az idei téma: a GYŰJTÉS. A pályázatra min. 2 és max. 6 fős, 15 és 19 év közötti diákcsoportok jelentkezhetnek. Előzetes művészeti tapasztalatok vagy tanulmányok nem szükségesek. Jelentkezési határidő: 2018. november 10. A pályázat és a kiállítás a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeummal együttműködésben jön létre.

A jelentkezés online űrlap formájában történik, amelyet az alábbi linkre kattintva lehet elérni és kitölteni:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSffK5-GakzMlahW_HNiAbuGoJozoLmdqoZphSfYj6XWsWTL5w/viewform

A teljes pályázati kiírás a Deák17 Galéria honlapján olvasható:
http://www.deak17galeria.hu/programok/palyazat---van-muveszi-venad---20182019

Van művészi vénád

 

Forrás: Deák17 Galéria

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Emlékekből konstruált identitás Emlékekből konstruált identitás
Vajon mi jár a fejükben? - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.
art&design

Köztes létmódunk kiábrázolása Köztes létmódunk kiábrázolása
Bögös Loránd Önelhallgatás című kiállításához
art&design

A nagy „csiga” útvesztőjében A nagy „csiga” útvesztőjében
Szubjektív kiállítási körkép a New York-i Guggenheim Múzeumban
art&design

Ludwig 30 Ludwig 30
Beszámoló a Ludwig Múzeum sajtótájékoztatójáról

Más művészeti ágakról

Székely Csaba-darab a Budapesti Tavaszi Fesztiválon
Mark Rothko lemezborítók
építészet

Sündisznótüske és betonhintaszék Sündisznótüske és betonhintaszék
Bauhaus100. Program a mának/ Kortárs nézőpontok - kiállítás a Ludwig Múzeumban
irodalom

Soá utolsó túlélői után csak szövegeik maradnak velünk Soá utolsó túlélői után csak szövegeik maradnak velünk
Clara Royer Kertész Imre élete és halálai című könyvéről beszélgetett a szerzővel Schein Gábor és Szegő János


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés