bezár
 

film

2018. 11. 14.
Frissítés: november 30. az új határidő! 7. Friss Hús: november 15-ig lehet még nevezni
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Frissítés: november 30. az új határidő! 7. Friss Hús: november 15-ig lehet még nevezni Frissítés: Meghosszabbított határidővel, november 30-ig várják a nevezéseket! November 15-ig lehet még jelentkezni a jövőre hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztiválra. Az eseménysorozatot 2019. március 25. és 31. között tartják Budapesten, a Toldi moziban. A szervezők 2017. január 1. után készült külföldi és magyar rövidfilmekből válogatják ki a fesztivál filmjeit – tájékoztatta a Friss Hús rövidfilmfesztivál a prae.hu művészeti portált.

A Friss Hús elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum létrehozása, amelyen a visszajelzésre vágyó alkotók közönség előtt mutathatják meg filmjeiket. A vetítések rendre telt házasak, és jelentős szakmai és sajtóvisszhangot keltenek. A vetítések mellett szakmai programok és pitchfórum is lesz a Friss Húson.

A fesztivál magyar válogatásának filmjei évről évre eredményesen szerepelnek világszerte. Az 2016-os Friss Hús különdíjának nyertese, Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje sorra halmozta a nemzetközi fesztiválsikereket, majd Oscar-díjat is nyert. A hazai közönségnek a Friss Húson bemutatkozó filmek gyakran kerülnek be Cannes, Szarajevó, illetve egyéb A kategóriás nemzetközi fesztiválok versenyprogramjába.

A rövidfilmfesztivál évről évre növekvő látogatottsága bizonyítja, hogy a rövidfilmek széleskörű érdeklődésre tartanak számot.

Ahogy az eddigi években is, az animációs és az élő szereplős filmek külön kategóriában versenyeznek, illetve jövőre is visszatérnek a 2018-ban bemutatkozó késő esti vetítések az LMBTQ- és a horrorszekció filmjeivel. A fesztivál utolsó napján a magyar versenyben a következő díjakat osztják ki: a legjobb élő szereplős film, a legjobb animáció, a legjobb férfi színész, a legjobb színésznő, illetve a legígéretesebb 30 év alatti rendező díja. A nemzetközi versenyben a legjobb film díját és a zsűri különdíját ítélik oda, illetve a közönség is szavazhat kedvenc külföldi filmjéről.

A szervezők csütörtökig, november 15-ig várják a nevezéseket a versenyprogramba ezen a linken.

Frissítés: Meghosszabbított határidővel, november 30-ig várják a nevezéseket!

További információ a fesztivál honlapján és Facebook-oldalán található.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Muhi Klára és Dér András A szabadság bolond körei című filmje a 16. Verzió filmfesztiválon
Háttérinterjú Osváth Gáborral a fiatal magyar filmről, pályakezdésekről, motivációról
Todd Phillips: Joker

Más művészeti ágakról

Interjú Révész Emesével az 1. Budapesti Illusztrációs Fesztiválról és napjaink (gyerek)könyv-illusztrációjának hazai helyzetéről
színház

Játszma mindhalálig Játszma mindhalálig
Láthatáron Csoport: Hagyaték


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés