bezár
 

film

2018. 11. 14.
Több, mint 40 teltházas vetítés a 15. VERZIÓ Fesztiválon!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Közel tízezer látogatója volt a 15. VERZIÓnak Budapesten. Pécsen november 15. és 18. között az Apolló Moziban, Kecskeméten november 17. és 18. között az Otthon Moziban, Szegeden pedig november 22. és 25. között a Grand Café Moziban és a Megállóban láthatnak válogatást a nézők az emberi jogi dokumustra legjobb filmjeiből – tájékoztatta a VERZIÓ a prae.hu művészeti portált.

Budapesten november 11-én, vasárnap ért véget a 15. VERZIÓ Filmfesztivál. Az eseménynek idén is a Toldi mozi, a Művész Mozi, a Kino Café Mozi, a Blinken OSA Archívum, a Közép-európai Egyetem, valamint a Trafó Kortárs Művészetek Háza adott otthont.

Az emberi jogi dokumentumfilm fesztiválon 59 filmet vetítettek 35 országból. A program iránt óriási volt az érdeklődés, közel 10 ezren vettek részt a Fesztiválon, 42 teltházas vetítést produkálva. A filmek után összesen 43 közönségtalálkozót szerveztek, ebből 30 beszélgetés volt az alkotókkal, 13 pedig kerekasztalbeszélgetés szakértőkkel. 20 országból 45 vendég vett részt a szakmai programokon.

A 15. VERZIÓ Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál díjazott filmjeiről itt írtunk a prae.hu filmrovatában.

A vidéki VERZIÓ programjai november 15-én indulnak Pécsen. Idén először Kecskemét is vetít válogatást, Szegeden pedig két helyszínen is láthatnak emberi jogi dokumentumfilmeket az érdeklődők. A további vetítésekről információk a VERZIÓ honlapján találhatók.

Képek: VERZIÓ Filmfesztivál

Borítókép és főoldali kép: Erdők ideje

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés