bezár
 

film

2018. 11. 14.
A Lumen Kortárs Magyar Filmklub vendége Szeleczki Rozália
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Lumen Kortárs Magyar Filmklub kortárs, fiatal magyar filmrendezőket mutat be a közönségnek, olyan (rövid)filmjeik kapcsán, amelyeket máshol nem, vagy csak ritkán lehet megtekinteni. Az új évad első alkalmának vendége Szeleczki Rozália, a beszélgetést Dombai Dorka, a prae.hu filmrovatának állandó szerzője moderálja.

A filmklub műsora:

Nárcisz és krumpli  20' (2016)

Rövid dokumentumfilm

Őszinte portré egy különös, tehetséges fiatalemberről, aki festőként, dalszerzőként és a művészeti élet szervezőjeként próbálja definiálni magát a mai Magyarországon. A film humorral és bátorsággal nyúl az előítéletek, a rasszizmus és a roma identitás témájához.

Csodapunci 13' (2018)

Kisjátékfilm

A kamaszlány, Léna élete első szexuális élményére készül szerelmével. Ránehezedik azonban a családi mitológia, a csodapunci legendája. Léna végre megtudja, örökölte-e anyjától a csodálatos képességet.  

Rozgonyiné 21' (2018)

Kisjátékfilm

Egy különös éjszakán a huszonéves Juli vőlegénye legénybúcsúztatóján köt ki. Vajon képes lesz helytállni a fiúk között, és ha igen, azzal kockára kell tennie kapcsolatát?  

Plusz még néhány rövid meglepetés.

Rozgonyiné

Rozgonyiné

Szeleczki Rozália jelenleg a diplomafilmjét készíti a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmrendező szakán. Korábban Budapesten és Amszterdamban tanult és dolgozott, videóival és installációival kiállításokon vett részt. Dzsenderológia című áldokumentum egypercese több mint százezer nézőhöz eljutott online. Nárcisz és krumpli című rövid dokumentumfilmje a miskolci Cinefest CineNewWave programjában szerepelt, a Csodapunci című kisjátékfilmje pedig elnyerte a legjobb cím díját az idei Busho rövidfilmfesztiválon. 

A vetítés után beszélgetés lesz, melyen a közönség is felteheti a filmekkel kapcsolatos kérdéseit a rendezőnek. A beszélgetést Dombai Dorka filmkritikus, újságíró, a prae.hu filmrovatának állandó szerzője moderálja.

Belépő: 1500 HUF, melynek megvásárlásával közvetlenül a sorozat megvalósulását támogatják a résztvevők.

Az eseményhez a Facebookon itt lehet csatlakozni.

Képek: Lumen Kortárs Magyar Filmklub
Négyzetes kép: Nárcisz és krumpli
Borítókép és kép a főoldalon: Csodapunci

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bagota Béla: VALAN
Nora Fingscheidt: Kontroll nélkül
Beszámoló a 16. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról
Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmje

Más művészeti ágakról

Simon Longman: Rozsda, avagy minden vérünk benne szárad
irodalom

Huszonegyedik #12 Huszonegyedik #12
A Másik domesztikálása
irodalom

A sellők fájdalma A sellők fájdalma
Krimírás és a nők elleni erőszak


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés