bezár
 

film

2018. 11. 14.
A Lumen Kortárs Magyar Filmklub vendége Szeleczki Rozália
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Lumen Kortárs Magyar Filmklub kortárs, fiatal magyar filmrendezőket mutat be a közönségnek, olyan (rövid)filmjeik kapcsán, amelyeket máshol nem, vagy csak ritkán lehet megtekinteni. Az új évad első alkalmának vendége Szeleczki Rozália, a beszélgetést Dombai Dorka, a prae.hu filmrovatának állandó szerzője moderálja.

A filmklub műsora:

Nárcisz és krumpli  20' (2016)

Rövid dokumentumfilm

Őszinte portré egy különös, tehetséges fiatalemberről, aki festőként, dalszerzőként és a művészeti élet szervezőjeként próbálja definiálni magát a mai Magyarországon. A film humorral és bátorsággal nyúl az előítéletek, a rasszizmus és a roma identitás témájához.

Csodapunci 13' (2018)

Kisjátékfilm

A kamaszlány, Léna élete első szexuális élményére készül szerelmével. Ránehezedik azonban a családi mitológia, a csodapunci legendája. Léna végre megtudja, örökölte-e anyjától a csodálatos képességet.  

Rozgonyiné 21' (2018)

Kisjátékfilm

Egy különös éjszakán a huszonéves Juli vőlegénye legénybúcsúztatóján köt ki. Vajon képes lesz helytállni a fiúk között, és ha igen, azzal kockára kell tennie kapcsolatát?  

Plusz még néhány rövid meglepetés.

Rozgonyiné

Rozgonyiné

Szeleczki Rozália jelenleg a diplomafilmjét készíti a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmrendező szakán. Korábban Budapesten és Amszterdamban tanult és dolgozott, videóival és installációival kiállításokon vett részt. Dzsenderológia című áldokumentum egypercese több mint százezer nézőhöz eljutott online. Nárcisz és krumpli című rövid dokumentumfilmje a miskolci Cinefest CineNewWave programjában szerepelt, a Csodapunci című kisjátékfilmje pedig elnyerte a legjobb cím díját az idei Busho rövidfilmfesztiválon. 

A vetítés után beszélgetés lesz, melyen a közönség is felteheti a filmekkel kapcsolatos kérdéseit a rendezőnek. A beszélgetést Dombai Dorka filmkritikus, újságíró, a prae.hu filmrovatának állandó szerzője moderálja.

Belépő: 1500 HUF, melynek megvásárlásával közvetlenül a sorozat megvalósulását támogatják a résztvevők.

Az eseményhez a Facebookon itt lehet csatlakozni.

Képek: Lumen Kortárs Magyar Filmklub
Négyzetes kép: Nárcisz és krumpli
Borítókép és kép a főoldalon: Csodapunci

nyomtat

További írások a rovatból

Radu Jude: Bánom is én, ha elítél az utókor
2018. október 24-27., Primanima Elsőfilmes Animációs Fesztivál
Nagypál Orsi: Nyitva

Más művészeti ágakról

Császi Ádám 12 dühös ember-rendezése az Átriumban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés