bezár
 

art&design

2018. 11. 16.
Átadták az idei Budapest Építészeti Nívódíjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Átadták az idei Budapest Építészeti Nívódíjat A Graphisoft Park fogadóépülete és a kőbányai ügyfélszolgálati központ épülete kapta idén a Budapest Építészeti Nívódíjat. Ebben az évben a két nagydíj mellett kiemelt dicséretet kapott az Új Hegyvidék Galéria, a Palatinus Strandfürdő műemléki főépülete, egy kőbányai háziorvosi rendelő rekonstrukciója, valamint az őrmezői P+R parkoló és pavilon épülete.    

Idén 18 pályamű közül választotta ki a díjazottakat a zsűri, amelynek Szalay-Bobrovniczky Alexandra mellett tagja volt Csomay Zsófia belsőépítész és Mártonffy Miklós, Csapó Balázs, Aczél Gábor, Kovács Csaba, valamint Z. Halmágyi Judit építészek.

A zsűri értékelése szerint a Sugár Péter, Ilyés-Fekete Zsuzsa és Kun Tamás építészek által tervezett Graphisoft Park fogadóépületénél "az eredmény minősége, a tervezői hozzáállás, a habitus és módszer is egyaránt példaértékűnek tekinthető". A Vikár András, Lukács István és Gál Árpád által tervezett kőbányai ügyfélszolgálati központnál pedig egyebek mellett a bővítés és a városképi illeszkedés példaszerűségét, valamint az ellentétekre épülő tökéletes harmóniát emelték ki a bírálók.

A Budapest Építészeti Nívódíjra olyan Budapest közigazgatási területén található alkotásokkal nevezhettek, amelyek Budapest építészeti arculatát vagy egy városrész használatát, megjelenését javítják. 
 

A kép forrása a Budapest Építészeti Nívódíja honlapja.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés