bezár
 

film

2018. 11. 20.
A Cirko Film és a Magyar Nemzeti Filmarchívum sikerfilmjeit is vetítik az Aria Hotel Budapest mozitermében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Cirko Film és a Magyar Nemzeti Filmarchívum sikerfilmjeit is vetítik az Aria Hotel Budapest mozitermében A Cirko Film, a Magyar Nemzeti Filmarchívum és az Aria Hotel Budapest együttműködésével folytatódik az őszi moziszezon. A szálloda mozi minőségű vetítőtermében március végéig minden kedden hollywoodi klasszikusokat, magyar és nemzetközi sikerfilmeket vetítenek. A filmrajongók a High Note SkyBarban kezdhetik az estét, amely a filmművészet által ihletett tematikus fine drinking bármenüt kínál – tájékoztatta a Zerocom a prae.hu művészeti portált.

„Gyakori, hogy a mozik levesznek műsorukról egy-egy olyan filmet, amelyet még sokan meg szeretnének nézni. Örülök, hogy a legnépszerűbb filmjeink közül néhány ismét bemutatásra kerül egy szokványostól eltérő moziélmény részeként” – mondta el Balassa Péter, a Cirko Film vezetője, akik A négyzet, a Paterson, az Ízlés szerint fűszerezve, a Vendégek, a Könyvesbolt a tengerparton, a Csak a szerelem számít, a Kezedben a sorsod és a Férfiak fecskében című filmek bemutatásában működnek együtt a szállodával.

A Magyar Nemzeti Filmarchívum korábban Claudia Cardinale és Klaus Maria Brandauer magyarországi látogatásának eseményei kapcsán kooperált az Aria Hotellel. Most a Sose halunk meg és a Macskafogó felújított változatát mutatják be közös akció részeként.

Van, aki forrón szereti, Casino Royale, Grand Budapest Hotel, A nagy Lebowski, majd karácsonyra hangolódva az Igazából szerelem – néhány további film az 5.1-es Dolby Stereo technikával felszerelt, földszinti Teatro Aria vetítési listájáról, amely egyúttal az Aria Hotel Budapest tetőbárjának őszi-téli fine drinking menüjét is inspirálta. A filmvetítéseket nachos és sajtszósz helyett különleges gasztronómiai-élmény kíséri: Hollywood csillogása a koncepció szerint 8 koktélba, 6 bárételbe és 2 desszertbe fogalmazva elevenedik meg a High Note SkyBarban, de keddenként a Teatro Aria is kínál szűkített mozimenüt a vetített filmhez passzoló koktéllal. Aki a High Note SkyBarban kipróbálja, milyen az, amikor a vörös szőnyeggel, rendezői székekkel, fotólámpákkal, sminkasztallal dekorált hollywoodi enteriőrben a kacsamáj terrine James Bond Goldfingerjét megidézve aranyra fújva érkezik, a rosé kacsamell Francis Ford Coppola Drakulája által inspirálva vérnarancsban és céklában fürdik, fizetéskor mozikupont is kap az adott hónap vetítési listájával.

Azok pedig, akik komolyabban veszik a készülődést a filmpremierek hangulatát idéző élményre, kezdhetik az estét a hotelben található Harmony Spa 60 perces Pretty Woman arckezelésével.

A CirkoFilm és a Magyar Nemzeti Filmarchívum együttműködésével 2019. március 31-ig zajló vetítések ingyenesek, de fogyasztáshoz, és a terem 50 főben maximált befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötöttek. Részvételi szándékot a pr@ariahotelbudapest.com címen lehet jelezni. A helyfoglalás érkezési sorrendben, minden kedden 18:30-tól lehetséges, a filmvetítések 19:00 órakor kezdődnek.

Kép: A Számkivetett által inspirált Wilson nevű fogás, forrás: Zerocom

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nora Fingscheidt: Kontroll nélkül
Bodzsár Márk: Drakulics elvtárs
Adrian Grunberg: Rambo V – Utolsó vér
Julian Fellowes: Downton Abbey

Más művészeti ágakról

irodalom

A mindenség ernyőjére kivetítve A mindenség ernyőjére kivetítve
A Kortárs folyóirat, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Veres Pálné Gimnázium közös Ottlik-regénykonferenciája
irodalom

Egy ember, egy színész és a nyolcadik kerület Egy ember, egy színész és a nyolcadik kerület
Pál Dániel Levente: Egy ember nyolcadik kerülete, Athenaeum Kiadó, 2019
Bíró Zsófia: A macska mondja meg! BOOOK Kiadó, 2019


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés