bezár
 

film

2018. 11. 23.
Videoklip készült a Rossz versek filmzenéjéhez
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Videoklip készült a Rossz versek filmzenéjéhez A megújult VAN filmzenekar Te nem (Rossz versek filmlemez) című nagylemezének első, Most című dalához készült videoklip. A lemez megjelenéséig már csak decemberig kell várni – tájékoztatta a Zerocom a prae.hu művészeti portált.

Akárcsak első rendezése, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan esetében, Reisz Gábor új alkotásának, a Rossz verseknek is meghatározó eleme a zene. A Most az első dal, amit az albumról megismerhet a közönség, melynek zenei témája többször felbukkan a filmben. A szerzeményhez egyedi hangulatú klip is készült a film felvételeinek nyersanyagából. „Azokból a kis csendekből vágtuk, amikor a csapó csattanásával már elindult a felvétel, de a rendezői „Tessék”, ami a jelenet valódi indulását jelzi, még nem szólalt meg – mesélte Gábor. –  Felfoghatatlan valahol, hogy a hatalmas, kaotikus forgatag közepén mindig ott van egy ilyen mozdulatlan csend.” Majd hozzátette, a dal számára arról a pillanatról szól, amikor „valakiben nincs még, de nincs már se”.

A rendező még 2015-ben, Párizsban, a film forgatókönyvének kidolgozása közben kezdett el témákat, dallamokat írni, amelyek végleges formáját és hangzását a megújult VAN filmzenekarral közösen alakították ki. A film előkészítésével, majd forgatásával párhuzamosan, Kálmán Andrással, Koroknay Andrással, Csorba Lócival írták és hangszerelték meg a Rossz versek tizenegy dalból és egyéb instrumentális tételekből álló filmzenéjét. Az új albumnál nem ragaszkodtak az akusztikus hangzáshoz, Kálmán András billentyűs analóg és elektroakusztikus hangszerei dominálnak valamennyi dalban.További újdonság, hogy Burucs Szabolcs énekes-dobos belépésével az ütőszekció két főre bővült. A vonósnégyestől a nagyzenekari felvételig rengeteg különféle hangszerelésű zenei betét készült, ezzel is erősítve a film eklektikus stílusát. A több mint fél éven át tartó munka után a szerzők a dalokat új taggal, Szendrey-Nagy Olivér énekessel vették fel. A tizenegy dal mellett a filmzene többi tételét is tartalmazó, Te nem (Rossz versek filmlemez) című album decemberben jelenik meg.

A Toldi moziban december 13-án, a Rossz versek premier előtti vetítését követően tartják az album bemutató koncertjét. A dalok a koncert előtt elérhetők lesznek Spotify-on is.

A Rossz versek 2018. december 27-én kerül a hazai mozikba a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, a Cirko Film forgalmazásában, az RTL Magyarország koprodukciójában.

További információk a filmről a hivatalos Facebook-oldalon.

Fotó: Rossz versek

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Quentin Tarantino: Volt egyszer egy... Hollywood
Danny Boyle: Yesterday
Interjú Bucsi Réka animációs rendezővel a közönség szeretetéről, Amerikáról és a női nézőpontról

Más művészeti ágakról

Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 12.
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Mészöly Ágnes - Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés