bezár
 

zene

2018. 11. 30.
Újra Tiger Lillies-koncert Budapesten, a Dürer Kertben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újra Tiger Lillies-koncert Budapesten, a Dürer Kertben Ismét Magyarországon lép fel a Tiger Lillies. A fekete humor és az alternatív kabaré Grammy-díjra is jelölt brit mesterei november 30-án pénteken a Dürer Kert nagytermében engednek betekintést egyedi világukba.

A Tiger Lillies zenéje sötét, különös és változatos, amelybe olykor mély szomorúság, olykor kegyetlen humor, olykor átható szépség vegyül. A formáció aktuális, a The Devil's Fairground anyagára épülő produkciójában a bűn és a kísértés vár minket.

Klasszikus kedvencek 2018.

Martyn Jacques szabadszájú, műfajilag nehezen besorolható, többek szerint "a kasztrált bűnöző anarchista brechti bluestriójaként" aposztrofált együttese 1989-ben alakult és a mai napig az egyik legegyedibb és legizgalmasabb stílusvilágot tudhatja magáénak. Zenéjükben a háború előtti berlini kabaré, öntörvényű opera és cigányzene keveredik, miközben szövegeikben az élet árnyoldalának - amilyen például a prostitúció, a drogfüggőség, az erőszak vagy a kétségbeesés - tartanak fanyar humorral és pengeéles iróniával keretezett tükröt.

A formáció munkássága túlmutat a koncerteken, számtalan műfajú produkcióban tűntek már fel: cirkuszi előadásban, színházi darabban, burleszk bábelőadásban, kortárs táncprodukció kísérőiként éppúgy bizonyítottak, mint klubok vagy koncerttermek fellépőiként. Saját, Shockheaded Peter című musicaljük előadása elnyerte a legrangosabb brit színházi elismerést, a Laurence Olivier-díjat.

A Tiger Lillies-ben Martyn Jacques (tangóharmonika, ének, zongora, gitár, szájharmonika, ukulele, bendzsó), Adrian Stout (nagybőgő, vokál, hárfa, teremin) és Jonas Golland (dob, vokál, ütőhangszerek) játszik. A csapat számos alkalommal fellépett már Magyarországon, többször szerepelt a Sziget fesztiválon és a fővárosi Trafóban, emellett Pécsett, a szintén baranyai Ördögkatlanon vagy a gyulai Nemzetközi Shakespeare Fesztiválon is. A formáció sokk-operáját, a Jógyerekek képeskönyvét 2009-ben bemutatták az Örkény Színházban.

A Tiger Lillies legújabb lemeze, a The Last Days of Mankind két hete jelent meg.

Fotó: az esemény Facebook-oldaláról
 

nyomtat

További írások a rovatból

Beszélgetés Rimóczi Istvánnal, a Bélaműhely egyik alapítójával
Colin Stetson a Trafóban
Nick Cave-koncert, Papp László Budapest Aréna, június 21.

Más művészeti ágakról

irodalom

A művek ütötte rés (rövid emlékezés az elhunyt költőre) A művek ütötte rés (rövid emlékezés az elhunyt költőre)
Tandori Dezső (1938. december 8. -- 2019. február 13.)
art&design

Evilági ökotópiák Evilági ökotópiák
Sokan úgy hiszik, régen sárga volt a nap
Christoffer Boe: A 64-es betegnapló


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés