bezár
 

zene

2018. 11. 30.
Újra Tiger Lillies-koncert Budapesten, a Dürer Kertben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újra Tiger Lillies-koncert Budapesten, a Dürer Kertben Ismét Magyarországon lép fel a Tiger Lillies. A fekete humor és az alternatív kabaré Grammy-díjra is jelölt brit mesterei november 30-án pénteken a Dürer Kert nagytermében engednek betekintést egyedi világukba.

A Tiger Lillies zenéje sötét, különös és változatos, amelybe olykor mély szomorúság, olykor kegyetlen humor, olykor átható szépség vegyül. A formáció aktuális, a The Devil's Fairground anyagára épülő produkciójában a bűn és a kísértés vár minket.

Klasszikus kedvencek 2018.

Martyn Jacques szabadszájú, műfajilag nehezen besorolható, többek szerint "a kasztrált bűnöző anarchista brechti bluestriójaként" aposztrofált együttese 1989-ben alakult és a mai napig az egyik legegyedibb és legizgalmasabb stílusvilágot tudhatja magáénak. Zenéjükben a háború előtti berlini kabaré, öntörvényű opera és cigányzene keveredik, miközben szövegeikben az élet árnyoldalának - amilyen például a prostitúció, a drogfüggőség, az erőszak vagy a kétségbeesés - tartanak fanyar humorral és pengeéles iróniával keretezett tükröt.

A formáció munkássága túlmutat a koncerteken, számtalan műfajú produkcióban tűntek már fel: cirkuszi előadásban, színházi darabban, burleszk bábelőadásban, kortárs táncprodukció kísérőiként éppúgy bizonyítottak, mint klubok vagy koncerttermek fellépőiként. Saját, Shockheaded Peter című musicaljük előadása elnyerte a legrangosabb brit színházi elismerést, a Laurence Olivier-díjat.

A Tiger Lillies-ben Martyn Jacques (tangóharmonika, ének, zongora, gitár, szájharmonika, ukulele, bendzsó), Adrian Stout (nagybőgő, vokál, hárfa, teremin) és Jonas Golland (dob, vokál, ütőhangszerek) játszik. A csapat számos alkalommal fellépett már Magyarországon, többször szerepelt a Sziget fesztiválon és a fővárosi Trafóban, emellett Pécsett, a szintén baranyai Ördögkatlanon vagy a gyulai Nemzetközi Shakespeare Fesztiválon is. A formáció sokk-operáját, a Jógyerekek képeskönyvét 2009-ben bemutatták az Örkény Színházban.

A Tiger Lillies legújabb lemeze, a The Last Days of Mankind két hete jelent meg.

Fotó: az esemény Facebook-oldaláról
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Beszélgetés Rimóczi Istvánnal, a Bélaműhely egyik alapítójával
Ötlet egy festményhez

Más művészeti ágakról

építészet

A modernizmus és a múlt illúziója A modernizmus és a múlt illúziója
Építészeti körtúra az ezerarcú Barcelonában
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával
színház

Hősök, árulók, bohócok: Coriolanus és a művészet egyesítő ereje Hősök, árulók, bohócok: Coriolanus és a művészet egyesítő ereje
Az ukrán Ivan Franko Nemzeti Drámai Színház vendégjátéka a MITEM-en


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés