bezár
 

film

2018. 12. 15.
Készül a Pesti balhé, Lóth Balázs első mozifilmje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Készül a Pesti balhé, Lóth Balázs első mozifilmje Lóth Balázs játékfilm-rendezői bemutatkozását, a Pesti balhé címmel készülő vígjátékot 327 millió forinttal támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága. A Pesti balhé története öt gyerekkori barátról szól, akiket 20 év kihagyás után újra összehoz életük legőrültebb és legkockázatosabb kalandja: a pesti balhé.

A legsikeresebb tévésorozatokat jegyző Lóth Balázs első mozifilmjének forgatókönyvét az HBO forgatókönyvíró verseny fődíjasával, Kis-Szabó Márkkal és Inotay Ákossal közösen jegyzi.

A film producerei Fülöp Péter és Hutlassa Barnabás. Fülöp Péter 15 éve dolgozik a filmszakmában, magyar mozifilmek mellett hazánkban forgatott, amerikai stúdiófilmekben is dolgozott, köztük a World War Z-ben és a Die Hard - Drágább, mint az életed című alkotásban. Hutlassa Barnabás pedig producerként Herendi Gábor Kincsem című szuperprodukciójában és Antal Nimród Viszkis című filmjében, line producerként Nemes Jeles László Napszállta című alkotásában is közreműködött, valamint számos reklám és tévésorozat mellett részt vett az Aranyélet című televíziós sorozatban is.

A Pesti balhé operatőre Balázs István Balázs lesz, aki idén januárban a Kovács László és Zsigmond Vilmos operatőrverseny diákkategória-díját vehette át. Az alkotó a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett, tanára volt többek között Máthé Tibor, Szász János és Enyedi Ildikó.

A Pesti balhé forgatása a tervek szerint tavasszal kezdődik és a film jövőre lesz látható a mozikban. A főváros kiemelt szerepet játszik a filmben. Jellegzetesen nagyvilági helyszíneken forgatnak majd: exkluzív szállodákban, budai villákban és a város ikonikus pontjain.

A kép forrása a pixabay.com.
    

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Prikler Mátyás: Hatalom

Más művészeti ágakról

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés