bezár
 

art&design

2019. 01. 09.
Kritikaműhelyt hirdet a prae.hu art&design és az építészeti rovata
Az ingyenes képzésen legfeljebb 10 fő vehet részt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kritikaműhelyt hirdet a prae.hu art&design és az építészeti rovata Kritikaműhelyt indít a prae.hu művészeti portál art&design és építészeti rovata 2019. márciusi kezdéssel. A szeminárium elméleti bevezetést kíván nyújtani az online kritikai műfajok tartalmi és formai követelményeibe, valamint segítséget kíván nyújtani azok gyakorlati elsajátításához. A kurzus elsősorban a képzőművészet, érintőlegesen pedig a design és az építészet területeire fókuszál. A szeminárium tervezett időtartama 9 hónap, havonta egy vagy (szorgalmi időszakban) két alkalom, amely előadásokat és a létrehozott szövegekkel való közös munkát foglalja magában.

A szemináriumra olyan jelöltek jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek a kritika iránt, de nem vagy csak kevés publikációs tapasztalattal rendelkeznek.

A műhely ingyenes, de követelmény legalább egy olyan szöveg létrehozása, amely tartalmi és formai szempontból is alkalmas a prae.hu művészeti portál art&design vagy építészeti rovatainak valamelyikében való megjelenésre.

Jelentkezni 2019. február 15-ig, egy minimum 5000, maximum 10000 leütéses szöveg beküldésével lehet, amelyeket a kritikamuhely@prae.hu címen várunk. A résztvevőket a beküldött szövegek alapján választjuk ki, a szeminárium maximum létszáma 10 fő.

Illusztráció: 

Norman Rockwell: Műértő

Norman Rockwell: Műértő

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban
art&design

Kell egy kis összhang Kell egy kis összhang
Külön ter(m)ek: Bojti András, Naomi Devil, Horváth Éva Mónika, Milorad Krstić, Németh Marcell, Richter Sára, Szabó Ábel kiállítása - Bojti András: Más világ

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Lichter Péter kísérletifilm-rendezővel a hosszú távú karrierépítésről és a sikerparadoxonról
színház

Csontdaráló Csontdaráló
Kele Fodor Ákos: Az egyse. Comico-tragicus fekete daljáték a legnagyobb bocsánatos bűnről
irodalom

Nosztalgia, konyhaművészet és poszthumanizmus Nosztalgia, konyhaművészet és poszthumanizmus
A Prae Kiadó könyvheti bemutatkozása a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés