bezár
 

színház

2019. 01. 23.
A belga Miet Warlop az idei NEXTFESZT záróelőadása
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
A belga Miet Warlop az idei NEXTFESZT záróelőadása Miet Warlop kizökkent, fantáziája felráz, azonnal a hatása alá kerülsz. Vizuális alkotásai rád zúdulnak, és azon kapod magad, hogy nem is akarsz kitérni előlük. A Munkánk gyümölcse intenzív koncert őrület, életre keltett tárgyak kavalkádja, művészi kontroll alatt tartott szikrázás. Autentikus reakció egy olyan világra, amely elhagyta a síneket. A belga művész negyedszer a Trafó nagytermében.

Miet Warlop nyitott gondolkodású embereket állít elénk, az öt előadó pedig olyan nagyszabású témákon kalauzol minket végig, mint a vallás, mártírság, terrorizmus, romantika, tradíciók, idő, drogok vagy éppen a természet. Az előadás fények, színek, zajok és érzelmek kavalkádjával kezdődik és mindez percről-percre intenzívebb lesz. A Munkánk gyümölcse kissé mocskos, de csillogó ajándék nézőinek. Káprázatos-őrült színpadi kísérlet, amely a művészetet tisztító rituálévá változtatja.

Szkéné színház

miet

Az 55 kimerítően izgalmas perc tele zenével, de szavakkal alig, a színpad utána romokban, a közönség boldog, és az egyetlen, amit bánunk, hogy holnap nem nézhetjük meg újra az előadást.

A Munkánk gyümölcse egyik meghatározó eleme az abszurd humor. Izgalmas újra és újra magunkra ismerni ebben az ötletáradatban; Miet ezúttal is mindennapjaink meghatározó kérdéseit és problémáit dolgozza fel. Az előadás extatikus színességétől és változatosságától lesz nehezen felejthető.

miet

A belga művész a genti egyetem képzőművész szakán végzett, ahol a háromdimenziós művészetet kutatta. Rögtön pályakezdőként elkezdett díjakat nyerni, ami lehetőséget teremtett számára, hogy egyre nagyobb produkciókat megvalósíthasson meg, egyre jobb helyeken. Akciók és performanszok előzték meg első teljes előadását -az egyébként nálunk is bemutatott-a Springville című természeti katasztrófát. Majd egy kétéves berlini rezidenciaprogram után eljött a Trafóba második nagy produkciójával is, a festéket literszám fröcskölő Micsoda Mágnessel (Mystery Magnet), amely azóta is turnézik. Két éve a fekete-fehér szoboreseménye, a Dragging the Bone látogatott hozzánk. Most pedig itt a legújabb őrület: a Munkánk gyümölcse (Fruits of Labor).

miet

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=04snkXy450g&fbclid=IwAR02FB3ekgFtSQE6eNLsp_dbd2SQk8F5-IxWIQdGrzZ04PtxMvjyFnYdSbY

 

Koncepció, rendezés és szöveg: Miet Warlop
Zene és performansz: Miet Warlop, Joppe Tanghe, Wietse
Tanghe, Tim Coenen, Seppe Cosyns
Közreműködők: Barbara Vackier, Ian Gyselinck, Sander Vos
Jelmez: Sofie Durnez, Karolien Nuytens, An Breugelmans
Technikai rendező: Hugh Roche Kelly
Hangmérnök: Saul Mombaerts, Pieter-Jan Coppejans
Fény terv: Henri Emmanuel Doublier
Produkciós menedzser: Seppe Cosyns
Külön köszönet: Ballet C de la B (Ghent), Stijn Kenens, Bram Coeman, Michiel Dasseville, Karel Vanhooren, Elke Vanlerberghe, Michiel, De Wilde, Danai Anesiadou, Michiel Goedertier, Arlette Goethals, Sparks-efx, Paul Warlop, Geert Viane en Koen de Meyer

2018. 01. 25. 20:00 Trafó nagyterem

Hivatalos oldala: http://www.mietwarlop.com/

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

A hetedik te magad légy A hetedik te magad légy
Mérlegen a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó
Kakukkfészek a Radnótiban
Kemény Lili: B monitor című darabja az Ódry Színpadon
színház

Hősök, árulók, bohócok: Coriolanus és a művészet egyesítő ereje Hősök, árulók, bohócok: Coriolanus és a művészet egyesítő ereje
Az ukrán Ivan Franko Nemzeti Drámai Színház vendégjátéka a MITEM-en

Más művészeti ágakról

Interjú Zalka Csenge Virág mesemondóval
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
Slash, VOLT Fesztivál, 2019. 06. 27.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés