bezár
 

film

2019. 02. 02.
Sopsits Árpád filmet készít Muszatics Péter könyvéből
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sopsits Árpád filmet készít Muszatics Péter könyvéből A Sipos Áron producer vezette Focus Media Center gyártásában készül Sopsits Árpád rendező új dokumentumfilmje, Muszatics Péter Utazás Európa mélyére című, 2016-ban megjelent könyve alapján – tájékoztatta a Focus Media Center a prae.hu művészeti portált.

A könyv észak-déli metszetben sajátos Közép-Európa portrét ad. A készülő film – két város, Lemberg és Pozsony középpontba állításával és bemutatásával – Magyarország és Közép-Európa helyét, határait keresi a 20. és a 21. század változó Európájában.

Sopsits Árpád legutóbbi filmje, a 2016-os A martfűi rém 9 Magyar Filmdíjat nyert 2017-ben, köztük a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járót. A Balázs Béla-díjas művész többek között a Céllövölde, a Video Blues és a Torzók című filmek rendezőjeként lett ismert, és számos nagy sikerű darabot rendezett többek között a Budapesti Kamaraszínházban, a Nemzeti Színházban és a Vígszínházban.

Muszatics Péter első könyve, az Osiris Kiadónál megjelent Utazás Európa mélyére 2016-ban nagy kritikai és közönségsikert aratott. 2018-ban két kötetet is publikált: az Orosz történeteket (Osiris Kiadó) és az egykori Osztrák-Magyar Monarchia és Hollywood kapcsolódási pontjait bemutató Bécs, Budapest, Hollywoodot (Kossuth Kiadó).

Sipos Áron olyan magyar és koprodukciós filmek producere volt, mint a Marozsán Erika és Joachim Król főszereplésével készült Szomorú vasárnap (Rolf Schübel), a Perlasca – egy igaz ember története (Alberto Negrin), a Jónás, aki a cethal gyomrában élt (Roberto Faenza), a Tulse Luper bőröndjei (Peter Greenaway) vagy a Thomas Kretschmann és Charlton Heston főszereplésével készült Papa Rua Alguem 5555 (Egidio Eronico).

A film gyártását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság támogatja az Ember Judit-pályázat keretében, a forgatás nyáron kezdődik, az elkészült produkciót a tervek szerint az RTL fogja bemutatni.

Forrás: Focus Media Center

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Prikler Mátyás: Hatalom
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés