bezár
 

art&design

2019. 03. 31.
FALRA FEL! Plakátaukció 2.0
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
FALRA FEL! Plakátaukció 2.0 A múlt század magyar grafikusművészetét reprezentáló, több mint 200 tételből álló aukciót rendeznek filmes, zenei, kiállítási és reklámplakátokból április 12-én a budapesti Kortárs Építészeti Központban.

Az árverésen kalapács alá kerülő propagandacélokat szolgáló, esetleg moziba, kiállításra csábító, netán népnevelési célzattal készült látványos, különleges hangvételű vagy merész darabok egytől egyig egyedülálló alkotások, a mára műalkotásokká avanzsálódott plakátokból csupán néhány példány maradt meg épségben.

A FALRA FEL 2.0 második eresztésében jelentős számban szerepelnek neves grafikusok és kiemelkedő illusztrátorok alkotásai, mint például a Só-Ky páros, Benkő Sándor, Jaschik Álmos, Bálint Endre, Káldor László, Varga Győző, Orosz István és Görög Lajos falragaszai.

Megvásárolhatóak lesznek az olyan különleges filmalkotásokat bemutató hirdetmények is, mint A halászkirály legendája, a csodálatos Sörgyári capriccio, az Apokalipszis most, Az én XX. századom, a Volt egyszer egy Amerika, a Cinema Paradiso, Az utolsó tangó Párizsban, a Szédülés, vagy a ritkaságszámba menő Jeles András film, A kis Valentino is.

A propaganda és kiállítási anyagok, valamint a szocreál tételek sem maradnak ki. Kiderül, hogy Márka üdítő, és Fékon jersey inget vásárolhattunk az Állami áruházban és a Közértben negyven-ötven évvel ezelőtt, de a nyaralásokat szervező IBUSZ-ról is lehull a lepel. A Magyar Dolgozók Pártja garantálta az Egységet a választásokon, a Földműves szövetkezet pedig segítette az Okos nyúltenyésztőt a Munkahelyi Olimpián.

Az aukción – újdonságként – a magyar fotóművészet kiemelkedő alakjainak, Gebhardt Györgynek, Menesdorfer Lajosnak és Magyar Alfrédnak néhány eredeti fotója is szerepel.

Az árverés a Múzeum Antikvárium, a Plakátfiú és a Gallery 567 szervezésében valósul meg április 12-én 19 órakor a Kortárs Építészeti Központban. További információ az esemény Facebook-oldalán

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

Dev Patel: A Majomember
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés