bezár
 

art&design

2019. 04. 09.
Stupid Things - Brückner János kiállítása az ENA Viewing Space-ben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Stupid Things - Brückner János kiállítása az ENA Viewing Space-ben Május 17-ig látható Brückner János Stupid Things című kiállítása az Everybody Needs Art (ENA) Viewing Space-ben. 

"Ez a kiállítás egy labirintus, ami hülye képekből és maszkokból, valamint egy bunkerből áll, amelyben valami számomra nehéz és értékes található. Ebben a tetőtéri, plafon nélküli budai szobában nagy az esély arra, hogy az ember elvesszen a hülyeség és komolyság, a könnyű és a nehéz között. Ugyanakkor legalább két fontos dolog megkülönbözteti ezt a labirintust a város számtalan szabadulószobájától: a Hülyeségek ingyenes, és senki se fog bezárni senkit a racionalitás szigorú és kötelezően megosztó kategóriáiba. Duchamp komolykodott a hülyeségről, Szent Varecza komolyan hülyéskedett a komolyságról, John Kilduff egy futópadon, futás közben, betelefonálók hívását fogadva festett csendéletet,
OMARA pedig egyszerűen egy istennő. Ezek a mesterek inspirálták ezt a kiállítást.” (Brückner János)

További információ: A kiállítás oldalán

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Testhatárok Testhatárok
Vékony Dorottya Átlagos eltérés című kiállításáról
art&design

Köztes létmódunk kiábrázolása Köztes létmódunk kiábrázolása
Bögös Loránd Önelhallgatás című kiállításához
art&design

Mozgástér és kívülállás Mozgástér és kívülállás
A Bacon, Freud és a Londoni Iskola festészete című kiállítás margójára
art&design

A Nap művelete A Nap művelete
Gondolatok Bolygó Bálint Fényalkímia című kiállítása kapcsán

Más művészeti ágakról

Székely Csaba-darab a Budapesti Tavaszi Fesztiválon
Crossover a Négyszoba Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés