bezár
 

film

2019. 04. 23.
Pályakezdők filmjei és szakmai programok a Magyar Filmhéten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pályakezdők filmjei és szakmai programok a Magyar Filmhéten A hétfői megnyitó után április 23-án, kedden többek között a Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor Programjában készült alkotásokat, valamint pályakezdő alkotók rövidfilmjeit is vetítik az 5. Magyar Filmhéten, április 25-én, csütörtökön pedig Dr. Kollarik Tamás a filmigazgatási rendszerről és Dr. Lábody Péter a szerzői jogokról fog szakmai előadást tartani az érdeklődőknek.

A húsvét hétfői megnyitó után április 23-án, kedden többek között a Kabos és a Karádi teremben a Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor Programjában készült alkotásokat, valamint pályakezdő alkotók rövidfilmjeit is vetítik az 5. Magyar Filmhéten.

Április 25-én, csütörtökön 19 órától a Korda teremben a magyar filmigazgatási rendszer jogi, igazgatási hátteréről, felépítéséről és működéséről Dr. Kollarik Tamás tart előadást. A szakember több éven át volt a Budapest Film Zrt. felügyelőbizottsági tagja. Könyvkiadóként, producerként, gyártásvezetőként, ötletgazdaként, forgatókönyvíróként, szerkesztőként és szakértőként számos könyv, DVD, dokumentum- és reklámfilm megalkotásában vett részt.

2010-ben a Neumann János Digitális Könyvtár és Multimédia Központ Nonprofit Kft. ügyvezetőjévé választották, 2010 és 2012 között a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) vezetője volt. 2010-ben az NMHH Médiatanácsának tagjává választották, 2011 óta pedig a Médiatanács által üzemeltetett Magyar Média Mecenatúra program koordinátora. A Károli Gáspár Református Egyetemen és a Budapesti Metropolitan Egyetemen megbízott oktató. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) konzisztóriumi tagja.

Az előadást követően 20 órától Dr. Lábody Péter tart előadást a szerzői jogokról, a filmes jogok közös kezeléséről, avagy, hogy ki, mit és milyen alapon engedélyez, szed be és oszt fel a filmek felhasználásai után. Dr. Lábody Péter a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Szerzői Jogi Főosztályának főosztályvezető-helyettese, infokommunikációs szakjogász, a Szerzői Jogi Szakértő Testület tagja. 2006-ban végzett a Pécsi Tudomány Egyetem Állam- és Jogtudományi karán, majd ügyvédjelöltként dolgozott polgári joggal, szellemi tulajdonnal, média joggal foglalkozó ügyvédi irodákban.

Az ügyvédjelölti időszakot követően a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Európai Uniós Jogi Főosztály szellemi tulajdonnal foglalkozó osztályán dolgozott szakreferensként, s a Magyar Uniós elnökség stábjában munkacsoport-vezetői tisztséget töltött be. Ezt követően került 2012-ben a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalához, ahol szakértői és nemzetközi szerzői jogi osztályvezetői kinevezését követően 2013 decemberétől tölt be főosztályvezető-helyettesi munkakört.

További információ a Filmhét programjáról, a szakmai programokon való részvételről és a vetítésekre való jegyvásárlásról a honlapon és a Facebookon található.

Forrás: 5. Magyar Filmhét sajtó

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Louis-Julien Petit: A láthatatlanok
Interjú Csepeli Eszter operatőrrel önismeretről, fejlődési folyamatról és meghatározó pillanatokról
70. Berlinale, február 20–március 1.
Corneliu Porumboiu: A hegyek szigete

Más művészeti ágakról

A Lehetnék bárki című antológiáról
art&design

Otthonka most Otthonka most
Urai Dorottya előszója Herbert Anikó aka Haniko kollázskötetéhez
színház

Színház a koronav közepén (2) Színház a koronav közepén (2)
Szkéné-Picaro, Napszínház, Mándy Ildikó Társulata*


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés