bezár
 

art&design

2019. 04. 27.
Filmmenedzsment tematikával jelentkezik a Manage [it] Yourself rendezvénysorozat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Filmmenedzsment tematikával jelentkezik a Manage [it] Yourself rendezvénysorozat 2019. május 2-án újabb esttel jelentkezik a MOME design- és művészetmenedzsment szakos hallgatói által szervezett tematikus rendezvénysorozat. Az esemény témája ezúttal a filmmenedzsment lesz, amelyhez kapcsolódóan Osváth Gábor, Petrovits Genovéva, Schwechtje Mihály és Untsch Kata szerepel a meghívottak között.

A Manage [it] Yourself egy tematikus rendezvénysorozat a MOME design- és művészetmenedzsment mesterképzési szak szervezésében. A név a művészeti szféra egy aktuális folyamatára mutat rá; az eddig többnyire önmenedzselést végző hazai designerek kezdik felismerni, hogy szakemberre van szükségük a szakmai minőség és a jól szervezett, finanszírozható működés biztosítására. A szervezők az együttműködés mibenlétét szeretnék feltérképezni, kíváncsiak arra, hogy milyen feladatokban igénylik/igényelnék menedzser segítségét a meghívott előadók. Minden alkalommal új tematikával jelentkeznek, amely módot ad arra, hogy bemutassák a menedzsment lehetőségeit a design különböző területein és egy adott művészeti ágazat két eltérő gyakorlatot folytató képviselőjét hívják meg.

Ez alkalommal a hazai és a nemzetközi filmes szakma rejtelmeibe és lehetőségeibe nyerhetnek bepillantást a résztvevők. A beszélgetés moderátora Ott Anna, a design- és művészetmenedzsment MA hallgatója lesz.

A vendégek között lesz Osváth Gábor producer, akinek nevéhez fűződik a Balaton Method zenés dokumentumfilm, a LOVE és a Lidérc úr filmek, és az idén bemutatásra kerülő Szép csendben című inkubátoros film Nagy Zoltán rendezésében. 

Részt vesz még Schwechtje Mihály, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod:-) című díjnyertes film rendezője, a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatója. 

Petrovits Genovéva is a vendégek között lesz, aki a MOME design- és művészetmendzsment szakán végzett és jelenleg Schwechtje legutóbbi filmjeinek külföldi fesztiválos megjelenéseit szervezi. 

Megszólal még Untsch Kata, szintén a MOME design- és művészetmenedzsment szakának egykori diákja, aki számos kreatív területen kipróbálta magát, jelenleg pedig az Éclipse című film munkatársa, ahol dokumentumfilmekkel kapcsolatos menedzseri feladatokat végez.

Az eseményről további információ annak Facebook-oldalán olvasható. 

 

 

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés