bezár
 

art&design

2019. 04. 27.
Filmmenedzsment tematikával jelentkezik a Manage [it] Yourself rendezvénysorozat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Filmmenedzsment tematikával jelentkezik a Manage [it] Yourself rendezvénysorozat 2019. május 2-án újabb esttel jelentkezik a MOME design- és művészetmenedzsment szakos hallgatói által szervezett tematikus rendezvénysorozat. Az esemény témája ezúttal a filmmenedzsment lesz, amelyhez kapcsolódóan Osváth Gábor, Petrovits Genovéva, Schwechtje Mihály és Untsch Kata szerepel a meghívottak között.

A Manage [it] Yourself egy tematikus rendezvénysorozat a MOME design- és művészetmenedzsment mesterképzési szak szervezésében. A név a művészeti szféra egy aktuális folyamatára mutat rá; az eddig többnyire önmenedzselést végző hazai designerek kezdik felismerni, hogy szakemberre van szükségük a szakmai minőség és a jól szervezett, finanszírozható működés biztosítására. A szervezők az együttműködés mibenlétét szeretnék feltérképezni, kíváncsiak arra, hogy milyen feladatokban igénylik/igényelnék menedzser segítségét a meghívott előadók. Minden alkalommal új tematikával jelentkeznek, amely módot ad arra, hogy bemutassák a menedzsment lehetőségeit a design különböző területein és egy adott művészeti ágazat két eltérő gyakorlatot folytató képviselőjét hívják meg.

Ez alkalommal a hazai és a nemzetközi filmes szakma rejtelmeibe és lehetőségeibe nyerhetnek bepillantást a résztvevők. A beszélgetés moderátora Ott Anna, a design- és művészetmenedzsment MA hallgatója lesz.

A vendégek között lesz Osváth Gábor producer, akinek nevéhez fűződik a Balaton Method zenés dokumentumfilm, a LOVE és a Lidérc úr filmek, és az idén bemutatásra kerülő Szép csendben című inkubátoros film Nagy Zoltán rendezésében. 

Részt vesz még Schwechtje Mihály, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod:-) című díjnyertes film rendezője, a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatója. 

Petrovits Genovéva is a vendégek között lesz, aki a MOME design- és művészetmendzsment szakán végzett és jelenleg Schwechtje legutóbbi filmjeinek külföldi fesztiválos megjelenéseit szervezi. 

Megszólal még Untsch Kata, szintén a MOME design- és művészetmenedzsment szakának egykori diákja, aki számos kreatív területen kipróbálta magát, jelenleg pedig az Éclipse című film munkatársa, ahol dokumentumfilmekkel kapcsolatos menedzseri feladatokat végez.

Az eseményről további információ annak Facebook-oldalán olvasható. 

 

 

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban
art&design

Kell egy kis összhang Kell egy kis összhang
Külön ter(m)ek: Bojti András, Naomi Devil, Horváth Éva Mónika, Milorad Krstić, Németh Marcell, Richter Sára, Szabó Ábel kiállítása - Bojti András: Más világ
art&design

Jelenetek a pokol tornácáról Jelenetek a pokol tornácáról
Fekete Lyuk. A pokol tornáca - Underground Budapest '88-'94 - Kiscelli Múzeum
art&design

A kék bársony mögött, a vörös szobában A kék bársony mögött, a vörös szobában
David Lynch: Small Stories / Kis történetek című fotókiállítása a Műcsarnokban

Más művészeti ágakról

irodalom

A séf ajánlata: délvidéki románc A séf ajánlata: délvidéki románc
P. Horváth Tamás A Zsolnay című regényének pécsi bemutatója
A második HUBBY-est a B32-ben, június 4-én
Interjú Bazsó Adriennel színház-pedagógiáról, nyitottságról és kíváncsiságról, kezdésről és újrakezdésről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés