bezár
 

irodalom

2019. 05. 10.
Magyar irodalom a 25. Prágai Nemzetközi Könyvvásáron
2019. május 9-12.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyarország klasszikus és kortárs szépirodalmi műveket és gyermekkönyveket, valamint cseh fordításban frissen megjelent magyar műveket, magyar tematikájú, cseh nyelvű szakmai publikációkat mutat be a 25. Prágai Nemzetközi Könyvvásáron és Irodalmi Fesztiválon, tájékoztatta a Prágai Magyar Intézet a prae.hu művészeti portált.

A május 9. és 12. között megrendezésre kerülő Prágai Nemzetközi Könyvvásár és Irodalmi Fesztivál a közép-európai régió egyik legjelentősebb könyves rendezvénye. A cseh főváros legpatinásabb és legnagyobb kiállítóhelyén megtartott seregszemlén 2012-től Magyarország is rendszeresen képviselteti magát, 2014-ben a fesztivál díszvendégeként mutatkozott be.

2019-ben a magyar stand klasszikus- és kortárs szépirodalmi műveket és gyermekkönyveket, valamint cseh fordításban megjelent magyar könyveket, magyar tematikájú, cseh nyelvű szakmai publikációkat mutat be. A magyar kiállítóhely látványterve Vidák Zsolt Aranyrajzszög-díjas művész Budapestről készült illusztrációinak felhasználásával készült, mely a könyves seregszemle központi pavilonjában várja majd a magyar irodalom és kultúra iránt érdeklődőket, valamint a szakmai közönséget, a fordítókat és kiadókat.

Mindazok, akik felkeresik a prágai könyvvásárt, négy magyar könyvbemutatón vehetnek részt. A Hungarikumok a Cseh Irodalmi Múzeum levéltárában című tudományos kötet sok évtizedes hiányt pótló kéziköny, melyet 2019 februárjában jelentetett meg az ELTE Eötvös Kiadó és a Cseh Irodalmi Múzeum.

Márai Sándor Hallgatni akartam című kötetének 2013-as megjelenése irodalmi szenzációnak számított Magyarországon. A cseh nyelven most először megjelent könyv az Academia Kiadó gondozásában, Adéla Gálová fordításában lesz olvasható. Márai az egyik legismertebb és leggyakrabban fordított magyar szerző Csehországban. 

A Prágai Könyvvásárra jelenik meg Jónás Tamás önéletrajzi ihletésű kisregénye és Gyukics Gábor válogatott verseit tartalmazó cseh fordításkötete, melyeket a szerzők személyesen mutatnak be, majd dedikálnak is a fesztiválra látogatóknak.

A magyar jelenlét a Prágai Nemzetközi Könyvvásáron a Külgazdasági és Külügyminisztérium Prágai Magyar Intézetének szervezésében, a Publishing Hungary Program támogatásával valósul meg.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Záróakkord Záróakkord
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 7. nap
irodalom

Ha lehet, akkor éljen és mozogjon Ha lehet, akkor éljen és mozogjon
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 1. nap
irodalom

huszonegyedik #10 huszonegyedik #10
A sokfejű sárkány. Kommentárok a poszhumanizmushoz

Más művészeti ágakról

Majoros Nóra válaszai a prae.hu körkérdésére
színház

Megtisztulás elvitelre Megtisztulás elvitelre
Ábel Stella Psyché-interpretációja. Monodráma, ami szó szerint a székhez szegez
Todd Phillips: Joker
Isabelle Duthoit improvizációs workshopja a Jazzaj szervezésében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés