bezár
 

irodalom

2019. 05. 11.
Kik vagytok Ti? A kötelező irodalom újraélesztése
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kik vagytok Ti? A kötelező irodalom újraélesztése Május 21-én, 19:00-tól zenést estet rendeznek a Várkert Bazárban, Kik vagytok Ti? A kötelező irodalom újraélesztése címmel. Az esten közreműködik többek között Lázár Kati, Háy János, Mucsi Zoltán, Szalóki Ági és Vecsei H. MIklós, a háziasszony pedig Juhász Anna irodalmár lesz. 

A Várkert Irodalom sorozat 2017 óta beszélgetős estekkel, a magyar irodalom fontos alkotóit és témáit középpontba állító programokkal várja közönségét. A szervezők célja, hogy az irodalmi hagyományt éppúgy bemutassák, mint a kortárs áramlatokat, szerzőket. A Várkert Irodalom az eltelt két év alatt az ország leglátogatottabb irodalmi sorozata lett.

Május 21-én a kortárs magyar irodalom egyik legfontosabb alkotója, Háy János érkezik Juhász Anna irodalmárhoz, hogy a kötelező irodalomról, számára legfontosabb 32 szerzőről és a magyar irodalmi hagyomány felélesztéséről beszélgessenek.

A zenés est résztvevői

▪️ Lázár Kati színművész
▪️ Háy János író
▪️ Mucsi Zoltán színművész
▪️ Szalóki Ági előadóművész, énekes, dalszerző
▪️ Vecsei H. Miklós színművész

1


Kik vagytok Ti? /// Háy János író irodalomtörténeti munkába fogott, sorra vette a magyar irodalom legfontosabb szerzőit, és újraértelmezte kötelező olvasmányainkat. 

Azt akartam, hogy legyenek újra érinthetők, közvetlenek és megszólíthatók. Hogy olyanok legyenek, mint a barátaink, a rokonaink az osztálytársaink” - mondta.

Vajon hogy olvassuk ma József Attila, Szabó Magda vagy Kaffka Margit verseit? Ebből a gondolatból kiindulva Háy János és barátai május 21-én, az érettségi hónapjában felolvasással, színházzal, zenével mutatják meg, milyen izgalmas utazás bebarangolni a magyar irodalom évszázadait - most az egyszer, közösen. 

Szabadítsuk ki együtt a tankönyvekből ismert alakokat, és fedezzük fel a magyar irodalmat együtt!

Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna irodalmár

2

További részletek az esemény Facebook oldalán olvasható. 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Huszonegyedik #7 Huszonegyedik #7
Poszthumanizmus és szimpátia. Avagy kiút az identitáspolitika csapdájából
Pozícióvakság és katasztrófapornó

Más művészeti ágakról

zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére
gyerek

Felnövekedéstörténet indiáncseresznyével Felnövekedéstörténet indiáncseresznyével
Beszélgetés Vass Norberttel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés