bezár
 

irodalom

2019. 05. 11.
Kik vagytok Ti? A kötelező irodalom újraélesztése
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kik vagytok Ti? A kötelező irodalom újraélesztése Május 21-én, 19:00-tól zenést estet rendeznek a Várkert Bazárban, Kik vagytok Ti? A kötelező irodalom újraélesztése címmel. Az esten közreműködik többek között Lázár Kati, Háy János, Mucsi Zoltán, Szalóki Ági és Vecsei H. MIklós, a háziasszony pedig Juhász Anna irodalmár lesz. 

A Várkert Irodalom sorozat 2017 óta beszélgetős estekkel, a magyar irodalom fontos alkotóit és témáit középpontba állító programokkal várja közönségét. A szervezők célja, hogy az irodalmi hagyományt éppúgy bemutassák, mint a kortárs áramlatokat, szerzőket. A Várkert Irodalom az eltelt két év alatt az ország leglátogatottabb irodalmi sorozata lett.

Május 21-én a kortárs magyar irodalom egyik legfontosabb alkotója, Háy János érkezik Juhász Anna irodalmárhoz, hogy a kötelező irodalomról, számára legfontosabb 32 szerzőről és a magyar irodalmi hagyomány felélesztéséről beszélgessenek.

A zenés est résztvevői

▪️ Lázár Kati színművész
▪️ Háy János író
▪️ Mucsi Zoltán színművész
▪️ Szalóki Ági előadóművész, énekes, dalszerző
▪️ Vecsei H. Miklós színművész

1


Kik vagytok Ti? /// Háy János író irodalomtörténeti munkába fogott, sorra vette a magyar irodalom legfontosabb szerzőit, és újraértelmezte kötelező olvasmányainkat. 

Azt akartam, hogy legyenek újra érinthetők, közvetlenek és megszólíthatók. Hogy olyanok legyenek, mint a barátaink, a rokonaink az osztálytársaink” - mondta.

Vajon hogy olvassuk ma József Attila, Szabó Magda vagy Kaffka Margit verseit? Ebből a gondolatból kiindulva Háy János és barátai május 21-én, az érettségi hónapjában felolvasással, színházzal, zenével mutatják meg, milyen izgalmas utazás bebarangolni a magyar irodalom évszázadait - most az egyszer, közösen. 

Szabadítsuk ki együtt a tankönyvekből ismert alakokat, és fedezzük fel a magyar irodalmat együtt!

Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna irodalmár

2

További részletek az esemény Facebook oldalán olvasható. 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hiszek az ihletben Hiszek az ihletben
Interjú Térey Jánossal
irodalom

A Hazudós könyv A Hazudós könyv
Könyvbemutató
irodalom

Hiteles fikció a gyerekirodalomtól a drámáig Hiteles fikció a gyerekirodalomtól a drámáig
Beszámoló a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál 4. napjáról

Más művészeti ágakról

építészet

Hatalmas méhkaptárra emlékeztető építmény New Yorkban
Thomas Heatherwick nagyot álmodott
Interjú Halász Glória filmrendezővel nyitottságról, szerzőiség és hitelesség egyensúlyáról, valamint az önmagunkba vetett hitről
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban
színház

Hetente három jó független előadás Budapesten Hetente három jó független előadás Budapesten
Beszélgetés Boross Martinnal


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés