bezár
 

irodalom

2019. 05. 11.
Kik vagytok Ti? A kötelező irodalom újraélesztése
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kik vagytok Ti? A kötelező irodalom újraélesztése Május 21-én, 19:00-tól zenést estet rendeznek a Várkert Bazárban, Kik vagytok Ti? A kötelező irodalom újraélesztése címmel. Az esten közreműködik többek között Lázár Kati, Háy János, Mucsi Zoltán, Szalóki Ági és Vecsei H. MIklós, a háziasszony pedig Juhász Anna irodalmár lesz. 

A Várkert Irodalom sorozat 2017 óta beszélgetős estekkel, a magyar irodalom fontos alkotóit és témáit középpontba állító programokkal várja közönségét. A szervezők célja, hogy az irodalmi hagyományt éppúgy bemutassák, mint a kortárs áramlatokat, szerzőket. A Várkert Irodalom az eltelt két év alatt az ország leglátogatottabb irodalmi sorozata lett.

Május 21-én a kortárs magyar irodalom egyik legfontosabb alkotója, Háy János érkezik Juhász Anna irodalmárhoz, hogy a kötelező irodalomról, számára legfontosabb 32 szerzőről és a magyar irodalmi hagyomány felélesztéséről beszélgessenek.

A zenés est résztvevői

▪️ Lázár Kati színművész
▪️ Háy János író
▪️ Mucsi Zoltán színművész
▪️ Szalóki Ági előadóművész, énekes, dalszerző
▪️ Vecsei H. Miklós színművész

1


Kik vagytok Ti? /// Háy János író irodalomtörténeti munkába fogott, sorra vette a magyar irodalom legfontosabb szerzőit, és újraértelmezte kötelező olvasmányainkat. 

Azt akartam, hogy legyenek újra érinthetők, közvetlenek és megszólíthatók. Hogy olyanok legyenek, mint a barátaink, a rokonaink az osztálytársaink” - mondta.

Vajon hogy olvassuk ma József Attila, Szabó Magda vagy Kaffka Margit verseit? Ebből a gondolatból kiindulva Háy János és barátai május 21-én, az érettségi hónapjában felolvasással, színházzal, zenével mutatják meg, milyen izgalmas utazás bebarangolni a magyar irodalom évszázadait - most az egyszer, közösen. 

Szabadítsuk ki együtt a tankönyvekből ismert alakokat, és fedezzük fel a magyar irodalmat együtt!

Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna irodalmár

2

További részletek az esemény Facebook oldalán olvasható. 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés