bezár
 

film

2019. 05. 15.
Egy nő fogságban: adománygyűjtés
Adománygyűjtő esemény az áldozatok megsegítésére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Egy nő fogságban című film kapcsán korábban már hírt adtunk az alkotók és szakértők által meghirdetett kampányról, melynek célja az emberkereskedelem jelenségének tudatosítása. Most a kampány egy következő állomására, egy jótékony célú eseményre hívjuk fel a figyelmet, melyet az áldozatok megsegítése érdekében szervez az ELF Pictures és a Szabad Élet Egyesület. 

Az ELF Pictures és a Szabad Élet Egyesület adománygyűjtő filmvetítést rendez az emberkereskedelem áldozatainak megsegítésére május 20-án este hét órától a TRAFÓ Kortárs Művészetek Házában.

A különleges esemény célja, hogy segítséget nyújtsanak az emberkereskedelem áldozatainak megtenni az első lépéseket egy szabad és független élet felé.

Ma Magyarországon közel 36.000 ember él rabszolgasorban.

A befolyt összeget teljes egészében az áldozatok megsegítésére fordítják: támogatják egy védett ház működését, egy menekítő autó fenntartását, az áldozatok rehabilitációját és képzését (tanulás, esélyteremtés), egy országosan terjesztett támogató füzet elkészülését a segítségnyújtás lehetőségeiről, valamint a segítő szervezetek elérhetőségeiről.

Az eseményen Schwechtje Mihály Aki bújt, aki nem című kisjátékfilmje lesz látható elsőként.

Aki bújt, aki nem

Schwechtje Mihály: Aki bújt, aki nem

A filmben egy szegény magyar faluba érkezik egy drága autó. Az utcán bújócskázó gyerekeket nagyon érdekli a kocsi, a sofőr megengedi, hogy egyenként beüljenek, legnagyobb boldogságukra minden gombot kipróbálhatnak. A sofőr mindenkivel nagyon kedves, közvetlen. Elindul a játék...

Schwechtje Mihály filmes és színházi rendező 2018-ban, a Friss Hús fesztiválon debütált rövidfilmje azt mutatja be, mi lehet a sorsa évente közel egy falunyi, periférián élő gyereknek.

Ezt követően Till Attila Csicska című kisjátékfilmje kerül levetítésre.

Csicska

Till Attila: Csicska

Balogh István egy vidéki tanyán élő földművelő gazda, aki rettegésben tartja a feleségét és a gyerekeit. Mivel éppen hogy csak fent tudja tartani magát és a családját, az istállóban úgynevezett „csicskát”, vagyis tulajdonképpen rabszolgát tart, akit minden szempontból állatként kezel.

Till Attila riporter, műsorvezető, rendező 2012-ben Európai Filmdíjra jelölt, feszült hangulatú kisfilmjét a hasonló szituációt túlélt emberek beszámolói és a témához kapcsolódó híradások inspirálták. 

Végezetül pedig Tuza-Ritter Bernadett Egy nő fogságban című dokumentumfilmjét láthatja a közönség. 

Tuzi-Ritter Bernadett: Egy nő fogságban

A film egy csicskasorban élő nő sorsát követi nyomon, aki kilátástalan helyzete ellenére elhatározza, hogy 10 év után megpróbál kitörni a fizikai és lelki elnyomásból, hogy visszanyerje szabadságát, és lányával új életet kezdjen. 

Tuza-Ritter Bernadett felkavaró alkotása az első magyar egész estés dokumentumfilm, mely bekerült a Sundance Filmfesztivál versenyprogramjába. A filmet közel 80 nemzetközi fesztiválon vetítették, melyeken 28 díjat nyert, majd 2018-ban Európai Filmdíjra jelölték. A magyar és nemzetközi filmkritikusok a legjobb dokumentumfilmnek járó FIPRESCI-díjjal ismerték el.

A vetítések végén beszélgetés következik majd Tuza-Ritter Bernadett és Till Attila rendezőkkel, valamint De Coll Ágnes emberkereskedelmi szakértővel és Toszecky Renáta védettház-koordinátorral. A beszélgetést moderálja: Bombera Krisztina.

Az eseményre a normál jegy mellett többféle támogatói jegyet is lehet vásárolni. 

Az este teljes bevételét az áldozatok megsegítésére fordítják!

Bővebb információ a kampányról: awomancaptured.com

Forrás: ELF Pictures és Szabad Élet egyesület

Képek: A woman captured ©, Éclipse Film Hungary

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Martin Scorsese: Megfojtott virágok

Más művészeti ágakról

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés