bezár
 

irodalom

2019. 05. 19.
Bukowski-est könyvbemutatóval és színházi előadással a Trip hajón
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bukowski-est könyvbemutatóval és színházi előadással a Trip hajón Könyvbemutatóval, beszélgetéssel, színházi előadással egybekötött estet tartanak június 3-án hétfőn a fővárosi Trip hajón Charles Bukowski amerikai író Posta című regényének harmadik magyar kiadása alkalmából.

A Posta Charles Bukowski első regénye, amit állítólag három hét alatt írt. Az eredetileg 1971-ben (nálunk először 2006-ban) megjelent mű antihőse, Henry Chinaski tévedésből helyezkedik el a postánál, ahol permanens másnaposságtól szenvedve kora reggel szortírozza és kézbesíti a leveleket, közben kölcsönösen alázzák egymást főnökeivel.

A Szegedi Nemzeti Színház Vissza a feladónak! című, 2016-ban bemutatott előadását is a Posta ihlette: a darabot Pritz Péter fordítása alapján Miklós Krisztián írta és Czene Zoltán rendezte. A június 3-án a Trip hajón is látható kevert műfajú darab egyszerre stand up, önéletrajzi road movie és kocsmaszínházi produkció.

Az est elején Prieger Zsolt, az Anima Sound System vezetője beszélget az alkotókkal és a Bukowski-életműsorozat fordítójával, Pritz Péterrel, az előadás után pedig Bukowski after party lesz a hajó teraszán, Doktor Pepperrel, vagyis a fordítóval.

Az idén 25 éve, 1994-ben elhunyt Charles Bukowski huszonéves korától rendszeresen írt, első novellája már 1944-ben megjelent, de utána folyamatosan visszautasították. Arra egészen 1969-ig kellett várnia, hogy bekerüljön az amerikai irodalmi köztudatba, akkor jelent meg két kötete és verseit beválogatták egy antológiába is. Addig alkalmi, sokszor fizikai munkákból élt, hosszú éveken át dolgozott például a Los Angeles-i postán - ezeket az éveket örökítette meg Posta című regényében.

Pritz Péter műfordító-újságíró zenei könyvek mellett eddig tizenegy Bukowski-művet fordított le.

Kép forrása: Facebook
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Egy sokoldalú szerző társaságában Egy sokoldalú szerző társaságában
Újra volt irodalmi rendezvény a Kis Présházban
irodalom

Az élőknek sem könnyű Az élőknek sem könnyű
Han Kang: Nemes teremtmények, Jelenkor, 2018.
irodalom

Hullaszagról, frissességről Hullaszagról, frissességről
Újabb válasz Nényei Pálnak

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez
Interjú Kis Róka Csaba festőművésszel szakmai sikerekről, külföldön szerzett tapasztalatokról és a pályakezdő művészek lehetőségeiről
art&design

Otthonka most Otthonka most
Urai Dorottya előszója Herbert Anikó aka Haniko kollázskötetéhez
Tomek Ducki: Életvonal


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés