bezár
 

színház

2019. 07. 23.
Színdarab Czukor Balázsról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Színdarab Czukor Balázsról Czukor Balázs színművészről szól az AlkalMáté Trupp idei bemutatója. Az előadást, amelyben ismét egy osztálytársukról vallanak a legendás Máté-Horvai-színészosztály tagjai, csütörtöktől vasárnapig összesen hét alkalommal játsszák a Jurányi Házban.

Máté Gábornak és Horvai Istvánnak a Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2003-ban végzett színészosztálya minden évben találkozik, és AlkalMáté Trupp néven közös produkciót hoz létre. Az első években három különböző előadás született, majd 2007-ben sorozatot indítottak, amelyben évről évre egyik osztálytársuk életét dolgozzák fel.

Szkéné színház

"Ez egy szerződésszerűség egymás között, hogy ezt végigcsináljuk, ha van rá lehetőség" - mondta Máté Gábor, hozzátéve: amikor kitalálta, hogy mindenki sorra kerül az osztályból, akkor ez azt is jelentette, hogy a munka 14 évig fog tartani. Véleménye szerint ezek az előadások olyanok, mint egy-egy fénykép, amely minden évben elkészül az osztályról.

A főleg improvizációkból születő produkció a főhősök különbözősége miatt mindig más lesz, ám mindig szórakoztató formában, humorral és sok zenével dolgozzák fel a kiválasztott életét. "Ez szakmailag is nagyon izgalmas, hiszen mindig arról szól, hogy ki hol tart" - mondta Máté Gábor.

A tizenharmadik produkció címszereplője - az utolsó tavalyi előadást követő sorsolás nyomán - Czukor Balázs színművész. Eddig Járó Zsuzsáról, Szandtner Annáról, Kovács Patríciáról, Máthé Zsoltról, Mészáros Mátéról, Péter Katáról, Száraz Dénesről, Gál Kristófról, Dömötör Andrásról, Mészáros Béláról, Vajda Milánról és Fenyő Ivánról készült előadás.

Az idei darabban Czukor Balázs mellett Dömötör András, Gál Kristóf, Jordán Adél, Kovács Patrícia, Máthé Zsolt, Mészáros Béla, Mészáros Máté, Péter Kata, Szandtner Anna és Vajda Milán játszik. A produkció zenei vezetője Dargay Marcell, látványtervezője Kálmán Eszter, rendezője Máté Gábor. Az előadás létrehozását az Orlai Produkció támogatta.

Czukor Balázs a színművészeti főiskolás évekre emlékezve azt mondta, hogy nagyon tapasztalatlan volt még, amikor felvették, aminek rengeteg hátránya volt. Nem beszélte a színházi nyelvet, nem ismert senkit, és nem volt tisztában a játékszabályokkal, így rengeteg kudarc érte. Folyamatos küzdelemként élte meg a főiskolai négy évet. Még nem volt annyi élettapasztalata, hogy felismerje, nem kell feltétlen megfelelni, hanem járhatja a saját útját. 

Mint hozzátette, eddigi pályája során sok jó munkafolyamatban vehetett részt, és jó szerepeket is kapott, több évet töltött a budapesti Örkény Színházban, a szombathelyi Weöres Sándor Színházban és a Szputnyik társulatban. Később érzelmileg nagyon kiszolgáltatottnak találta a színházi színészi létezést, az sem foglakoztatta, hogy nagy szerepeket játsszon, a rendezés pedig jobban érdekelte.

"Aztán rendezőként sikeresebb munkáim lettek, mint színészként" - mondta, hozzátéve, hogy Szombathelyen kezdett el rendezni, ahol Jordán Tamás támogatta munkájában. "Igaz, hogy színházban nem szerepelek körülbelül öt éve, de filmezni nagyon szívesen megyek" - hangsúlyozta.

A készülő előadásról elmondta: örülne neki, ha az ő életeseményei tükrében valami lényeges dologról beszélnének, és az ő személyén kívül, vagy annak mentén találnának valami olyan problematikát, amely a többieket is érinti. Az előadást a csütörtök esti bemutató után péntektől vasárnapig naponta kétszer játsszák a Jurányi Házban.

A kép forrása: juranyihaz.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád
Shakespeare Szentivánéji álma a londoni Bridge Theatre előadásában és a National Theatre közvetítésében
színház

A Díva, a Herceg és a Tenkes kapitánya A Díva, a Herceg és a Tenkes kapitánya
Színházról a karanténban: Az OSZMI három podcast-beszélgetéséről
Interjú Rab Gyula tenor énekművésszel az énektanulmányok adta lehetőségekről, szerepeiről, hatásról és sikerről
Interjú Marsalkó Eszterrel Skóciáról, sokszínű színházi tevékenységeiről, aktuális lehetőségekről

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez
Interjú Kis Róka Csaba festőművésszel szakmai sikerekről, külföldön szerzett tapasztalatokról és a pályakezdő művészek lehetőségeiről
A Lehetnék bárki című antológiáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés