bezár
 

film

2019. 09. 06.
Fabricius Gábor új filmtervét is beválogatták a Torino Film Lab szakmai programjára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fabricius Gábor új filmtervét is beválogatták a Torino Film Lab szakmai programjára Több száz nevezett projekt közül tizenhat filmtervet, köztük Fabricius Gábor legújabb nagyjátékfilmtervét is beválogatták a világ egyik legrangosabb forgatókönyv-fejlesztő workshopjára.

A Torino Film Lab (TFL) workshopja 2008 óta több mint 100 játékfilmet támogatott szakmai mentorálásával. Idén egy magyar filmtervet válogattak be a szeptemberi szakmai programra: Fabricius Gábor legújabb, Rule munkacímű nagyjátékfilmjének tervét, melynek témája a természet és ember kapcsolata, annak különböző aspektusai.

A workshopon résztvevő forgatókönyvírók és rendezők egymás és neves európai szakemberek előtt mutatják be új projektjeiket, majd közösen fejlesztik azokat.

A Torinoi Filmfesztivál és a Creative Europe MEDIA által 2008-ban életre hívott fejlesztési program keretében eddig több mint 100 alkotás készült el és mutatkozott be Cannes, Berlin, Velence, Locarno, Toronto vagy San Sebastian filmfesztiváljain, valamint a Sundancen. A TFL workshopjai keretében olasz, szaudi, kolumbiai, francia, argentin, indiai, izraeli, spanyol, román, ukrán, lengyel, finn írók dolgoztak korábban filmterveiken. Olyan magyar alkotások vettek eddig részt a szakmai programokon, mint Nagy Dénes hamarosan forgó Természetes fény, Pálfi György Az Úr hangja vagy az Oscar-díjas rendező, Nemes-Jeles László Napszállta című filmje.

Kép forrása: Filmtett

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés