bezár
 

film

2019. 09. 08.
Idén is lesz BODY.RADICAL Nemzetközi Előadóművészeti Biennálé
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Idén is lesz BODY.RADICAL Nemzetközi Előadóművészeti Biennálé Az Érintéspont Művészeti Alapítvány szeptember 25. és október 1. között rendezi meg az ázsiai kortárs non-verbális előadóművészeteket bemutató 6. BODY.RADICAL Nemzetközi Előadóművészeti Biennálét, amelyen táncelőadások, közönségtalálkozó, filmvetítések és workshopok várják az érdeklődőket.

A programok Budapesten a Nemzeti Táncszínházban és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum kertjében, valamint Pécsen a Nádor Galériában lesznek - közölte a rendezvénysorozat szakmai partnere, a Nemzeti Táncszínház.     

A közlemény szerint a kezdetben a butoh (japán avantgárd) előadásokra fókuszáló fesztiválprogramban, évről évre fokozatosan megjelentek a műfaj szoros határai közé nem sorolható, de a butoh filozófiáját tükröző, határokat feszegető, radikális előadások, kortárstánc-produkciók és performansz akciók is.

Idén Japánból, Koreából, Kínából, Kanadából és Spanyolországból érkeznek határokat feszegető, radikális, fizikai, ugyanakkor erős érzelmi töltettel bíró előadások, amelyek esetenként tradicionális gyökerekből inspirálódtak.

Az előadások mellett a kétnapos butoh workshopot Okuyama Barabbas, a Dairakudakan együttes volt frontembere vezeti.

Az idei filmvetítés anyagát a tokiói Murobusi Ko Archívum, Basil Doganis filmrendező, a Parallel Művészeti Alapítvány és az Érintéspont Művészeti Alapítvány biztosítja.

A 2009-ben Butoh Fesztiválként indult program a szervezők közlése szerint ma a régió legjelentősebb, az ázsiai kortárs nonverbális előadóművészeteket bemutató, a két kontinens közötti művészeti együttműködéseknek teret adó programmá nőtte ki magát.

Mint írják, az Érintéspont Művészeti Alapítvány kiemelt célja, hogy Magyarországon és lehetőség szerint a régióban is bemutassa a távol-keleti előadóművészetek legújabb irányzatait, elősegítse a kulturális és művészeti kapcsolatok kiépítését, a közös munkát Kelet-Európa és a Távol-Kelet között.

A részletes program az esemény honlapján olvasható.

Kép forrása: Body Radical

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés