bezár
 

színház

2019. 09. 11.
Mundruczó-előadással nyit a szarajevói színházi fesztivál
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Mundruczó-előadással nyit a szarajevói színházi fesztivál A Mundruczó Kornél rendezte Látszatélet, a Proton Színház előadása nyitja meg szeptember 28-án a szarajevói MESS nemzetközi színházi fesztivált.

Nihad Kresevljakovic, a fesztivál vezetője sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a Látszatélet nagyszabású és látványos előadás, rendezője pedig személyesen is részt vesz a megnyitón. A dokumentumdráma egyebek mellett a sors és az eleve elrendeltség kérdésével foglalkozik. (Interjúnk Mundruczó Kornéllal a Külföldön Sikeres Magyar Művészek kutatási projektünkben itt olvasható.)

Szkéné színház

Szeptember 28. és október 4. között a versenyprogramban 12 országból 21 előadást láthat a közönség. Bemutatják a montenegrói Zetski dom Királyi Színház Tőke című előadását is, amely Karl Marx írásának felhasználásával készült Urbán András rendezésében. Az előadások mellett könyvbemutatókat, beszélgetéseket és performanszokat tartanak, továbbá minden délután gyermekszínházi előadásokkal várják a legkisebbeket. Az egyhetes seregszemlére egyebek mellett Görögországból, Belgiumból, Franciaországból, az Egyesült Államokból, Olaszországból és a térség országaiból érkeznek előadások. 

A keddi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a MESS a hagyományokhoz híven az éppen aktuális társadalmi kérdésekkel és témákkal foglalkozik. A szervezők arról is tájékoztattak, hogy a fesztivál anyagi gondokkal küzd, emiatt nem tudtak meghívni minden olyan előadást, amelyet szerettek volna, de reményüknek adtak hangot, hogy az ország vezetése a jövőben több forrást biztosít a kultúra támogatására.

Fotó: Bach Máté, prae.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

színház

Megismerni a cigányságot Megismerni a cigányságot
Lakatos Menyhért Füstös képek című regénye alapján készült előadáson jártunk
színház

Megtisztulás elvitelre Megtisztulás elvitelre
Ábel Stella Psyché-interpretációja. Monodráma, ami szó szerint a székhez szegez
A Švejk a Vidéki Színházak Fesztiválján
Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján

Más művészeti ágakról

Nora Fingscheidt: Kontroll nélkül
irodalom

Egy óra Zemlényi Attilával Egy óra Zemlényi Attilával
A Csonthéj című verseskötet bemutatója
Beszélgetés Martina Matlovicovával a Virányosi Közösségi Házban
Vivaldi/Jupiter, Alpha Records, 2019.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés