bezár
 

art&design

2019. 09. 13.
Bartis Attila fotóiból nyílik kiállítás Bukarestben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bartis Attila fotóiból nyílik kiállítás Bukarestben Bartis Attila fotóiból nyílik A szigeteken címmel kiállítás Bukarestben, a Nemzeti Szépművészeti Múzeumban, ahol immár második alkalommal láthat a közönség kortárs magyar fotográfiai tárlatot.

Tavaly márciusban a közönség Korniss Péter alkotásaiból tekinthetett meg egy válogatást, az idén szeptember 17. és október 17. között Bartis Attila A szigeteken című tárlatát láthatja a múzeum Rotonda termében. Bár Bartis Attila íróként vált ismertté, a fotográfia végigköveti munkásságát. Fényképezést tanult, és a kritikusok már a kilencvenes években felfigyeltek portréira. Művészi figyelmének fókuszába az írás mellett a látható pillanat rögzítése került.

A román fővárosban látható válogatás Bartis utóbbi években készült munkáiból mutat meg néhányat. A tárlat anyagának jelentős része Bukarestben lesz először kiállítva, aminek egy erdélyi születésű alkotó esetén szimbolikus jelentése is van. A művek Jáva szigetéhez kötődnek, ahhoz a környezethez, ahol Budapest mellett Bartis az utóbbi években többnyire él és alkot - idézi a közlemény Petrányi Zsolt művészettörténészt, a kiállítás kurátorát.

A kiállítást szeptember 17-én nyitják meg a szerző jelenlétében. Másnap Petrányi Zsolt angol nyelvű tárlatvezetésével tekinthető meg a kiállítás, egy későbbi időpontban pedig Filip Florian román író beszél a fotográfiákról.

Fotó: maimano.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés