bezár
 

irodalom

2019. 09. 25.
A Föld iránti felelősségre hívja fel a figyelmet az Országos Könyvtári Napok programsorozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Föld iránti felelősségre hívja fel a figyelmet az Országos Könyvtári Napok programsorozata A Föld iránti felelősségre hívja fel a figyelmet a 2019-es Országos Könyvtári Napok programsorozata, amelyet országszerte 700 településen rendeznek meg szeptember 30. és október 6. között.

Az Országos Könyvtári Napok alkalmából a legkisebb településektől a fővárosig csaknem 800 intézményben előadásokkal, beszélgetésekkel, játékokkal, kiállításokkal várják az érdeklődőket. A csaknem ezer meghívott vendég között számos természetvédő, ökológus, etológus, szakmérnök, fizikus, túravezető, író, zenész és színész szerepel.

 A programsorozat idén hat témakör - A mese hatalma, A lét meghatározói: a négy elem, Felelősségünk a klímaváltozás, Fenntartható fejlődés, Velünk élő természet és Jövőnk, az ökokultúra - köré épül. A programok között szerepel a Ne csak lógj a neten! és a Betűbuli játékos online vetélkedő, valamint a tanév végéig tartó Legyél te is kölyökolvasó! internetes játék, amelyben a kortárs magyar gyerekirodalom alkotásait ismerhetik meg a gyerekek. A programsorozatot záró Könyves Vasárnapon, október 6-án a könyvtárak rendhagyó programokkal, zenés-játékos könyvtárnyitással, sokféle meglepetéssel várnak gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

2018-ban az Országos Könyvtári Napok több mint hatezer programján 218 ezer látogató vett részt az ország több mint 1800 településének mintegy 2100 intézményében.

A részletes idei programkínálat a osszefogas.kjmk.hu internetes oldalon olvasható.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége
irodalom

Vaktérkép

Más művészeti ágakról

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés